Νέα Σελήνη Απριλίου, στον Κριό

95
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας

Πριν λίγες μέρες, στις 5 Απριλίου, είχαμε νέα Σελήνη, περίπου στις 12 το μεσημέρι, και τη βρήκαμε στρογγυλοκαθισμένη πάνω στο ζωδιακό αστερισμό του Κριού. «Α, τι ωραία» αναφώνησαν όλοι. «Σελήνη στον Κριό, σημαίνει νέα ξεκινήματα, εφ’ όσον ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου».

Όσοι πανηγύριζαν, ξέχασαν να κοιτάξουν πού βρίσκονταν και οι υπόλοιποι πλανήτες εκείνη τη στιγμή. Είχαμε λοιπόν μια υδάτινη κυριαρχία, με ωροσκόπο και μεσουράνημα υδάτινα, αλλά και άλλους 3 πλανήτες σε ζώδια του νερού. Έτσι λοιπόν δικαιολογείται και το γεγονός, πως αμέσως μετά τη Νέα Σελήνη, άνοιξαν οι ουρανοί, και άφθονο έπεσε το νερό σε όλη τη χώρα. Η «Κρόνια κυριαρχία» χτυπούσε με τετράγωνη όψη τη Νέα Σελήνη. Έτσι εξηγούνται και οι πολλαπλές πλημμύρες και καταστροφές σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Όσο για τα νέα ξεκινήματα, ναι, σίγουρα είναι στο πρόγραμμα, κυρίως σε θέματα επαγγελματικά, εφ’ όσον και οι υπόλοιποι πλανήτες λάβουν ευνοϊκές θέσεις.

Μιλάμε για τον Κριό. Ίσως θα ήταν καλύτερα να γνωρίσουμε ποιος είναι αυτός ο ζωδιακός αστερισμός, και τι ιδιότητες έχει. Οι πληροφορίες έχουν δοθεί σ’ εμάς από συγγραφείς της Αναγέννησης.

Ο Κριός είναι ζώδιο αρσενικό, ημερήσιο, παρορμητικό, γωνιακό (βρίσκεται στον 1ο οίκο που είναι γωνιακός), ζώδιο του Ισημερινού ( ο Ισημερινός αρχίζοντας από το πρώτο ζώδιο τον Κριό και καταλήγοντας στο έβδομο τον Ζυγό, χωρίζει το ζωδιακό κύκλο σε δύο ημισφαίρια). Η φύση του Κριού είναι χολερική, ζωώδης, χλιδάτη, ζωηρή και βίαιη. Έχει κυβερνήτη τον Άρη κατά την ημέρα, και ανήκει στην τριάδα της φωτιάς και στην Ανατολή.

Ως προς τα θέματα της υγείας, στον Κριό ανήκουν όλων των ειδών οι φλύκταινες, τα εξανθήματα και οι ερεθισμοί του δέρματος, οι πολύποδες, η φαλάκρα, η αποπληξία, οι ημικρανίες, οι πονόδοντοι, και οι πονοκέφαλοι.

Τα μέρη που προτιμάει ο Κριός, είναι εκείνα που προτιμούν τα πρόβατα και τα υπόλοιπα μικρά ζώα για τη βοσκή τους. Στα σπίτια ο Κριός προτιμάει το ταβάνι και κάθε τι που καλύπτει επιφάνειες. Ακόμη του αρέσουν τα φρεσκοσκαμμένα χωράφια και τα καμίνια όπου ψήνονται τα τούβλα.

Οι άνθρωποι του Κριού έχουν ξηρό δέρμα, είναι μετρίου αναστήματος, έχουν λεπτά αλλά δυνατά και καλοφτιαγμένα οστά, μακρύ πρόσωπο, σκούρα φρύδια, μακρύ λαιμό, φαρδείς ώμους και σκούρο δέρμα.

Τα βασίλεια που ανήκουν στον Κριό είναι (έτσι όπως μας τα αναφέρουν οι αστρολόγοι της Αναγέννησης) της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Πολωνίας, της Βουργουνδίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Δανίας, της άνω Σιλεσίας, της Ιουδαίας και της Συρίας. Μερικές από τις πόλεις που του ανήκουν είναι η Φλωρεντία, η Κάπουα, η Νάπολη, η Φεράρα, η Βερόνα, η Ουτρέχτη, η Μασσαλία, η Πέργαμος κ.ά.

Στη Μυθολογία μας ο Κριός συναντάται πολλές φορές, και πάντα συνδέεται με τα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων μας. Ένας πολύ γνωστός μύθος είναι εκείνος που θέλει τα δυο αδέλφια, το Φρίξο και την Έλλη, να ταξιδεύουν πάνω σε ένα χρυσό κριάρι, για να ζητήσουν καταφύγιο στην Κολχίδα. Η αναζήτηση και η απόκτηση του χρυσού δέρματος εκείνου του κριαριού, αποτέλεσε και την αφορμή για την περίφημη Αργοναυτική εκστρατεία, αρχηγός της οποίας υπήρξε ο Ιάσων, και πλήρωμα της Αργούς, μια επίλεκτη ομάδα από ήρωες και ημίθεους.