Με το ίδιο βήμα θα γυρίσω. Αφιέρωμα στους χορούς και τη λαογραφία της Καππαδοκίας

62

Η χοροδραματική παράσταση, παραγωγή της ΚΕΔΑΜ, «Με το ίδιο βήμα θα γυρίσω» εμπνευσμένη και αφιερωμένη στους χορούς και τη λαογραφία της Καππαδοκίας, επιστρέφει… στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου για τις τελευταίες παραστάσεις: Παρασκευή 8 & Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019. Ώρα έναρξης: 21:00. Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός σύλλογος Νέας Κίου, Πολιτιστικό και Λαογραφικό σωματείο Χορόσημο.
Με το ίδιο βήμα θα γυρίσω..Με εκείνο το γνωστό ή το άγνωστο , του παρελθόντος ή του μέλλοντος. Θα διασχίσω δρόμους δύσβατους και θα σταθώ μπροστά στην αποθήκη μου, την μνήμη, την ανάμνηση ενός ταξιδιού τόσο παλιού, τόσο κοντινού μου.
Θα έρθω, να ασημώσω μια νύφη του 1939 και θα χορέψω με ορμή το Κόνιαλι, όπως το χόρευαν εκεί, στα άγια μέρη. Και ύστερα να αφεθώ πάνω σε αυτό το άσπρο σου πουκάμισο και να το φορέσω κατάσαρκα, γιατί τόσο πολύ σε θυμίζει Καππαδοκία μου, φως μου αστείρευτο. Μα να, ένας πόλεμος μας καταδιώκει αλλά όχι , δεν θα μας οδηγήσει στη λήθη, αλλά θα έρθουν και πάλι οι αξίες μας στα πλήθη. Θα διαφυλάξουμε όλες τις παλιές ή καινούριες οφειλές αφού όταν βγουν στο φως ωφελούν καθώς και ό, τι έχει μείνει ιερό σε αυτή την κιβωτό του νου, στην αποθήκη μας.
Μια χοροδραματική παράσταση εμπνευσμένη και αφιερωμένη στους χορούς και τη λαογραφία της Καππαδοκίας. Μια συνάντηση του χτες και του σήμερα. Μια συνάντηση της λαογραφίας και των παραδοσιακών χορών με τη μαεστρία του χοροδιδάσκαλου Γιώργου Ράλλη με το σύγχρονο χορόδραμα της ιδιαίτερης χορογραφίας Ειρήνης Αλεξίου.
Ενώ η πένα από το ένα χέρι του συγγραφέα Λεφτέρη Μπαρδάκου υπογράφει τα κείμενα και από το άλλο με βελόνα και κλωστή δένει στίχους, σχόλια και κείμενα της αγαπημένης μας ποιήτριας Λίνας Νικολακοπούλου.
Στην ορχήστρα μας ταξιδεύουν μουσικά στο τότε με παραδοσιακές νότες και τραγούδια οι:
Μάνος Κουτσαγγελίδης (κανονάκι-φωνή), Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί), Θοδωρής Γιαννόπουλος(λαούτο), Γιάννης Γευγελής (κρουστά).
Στην διδασκαλία τραγουδιών ο μαέστρος φίλος μας Γιάννης Νόνης, που πάντα είναι δίπλα μας.
Στην εικαστική και ενδυματολογική επιμέλεια είναι ο, χρόνια, άλλος φίλος μας με αστείρευτη ενέργεια ο Τάκης ο Κοκκινόπουλος.
Όλα αυτά τα ενώνει με το ατμοσφαιρικό του αίσθημα στη σκηνοθεσία ο Γιάννης Σαρηγιάννης.