Επτά σχόλια της Ερμιόνης Ηλιοκαστρίτου για την Ερμιονίδα και αυτούς που φιλοδοξούν να την διοικήσουν

207

Ο Τάσος Λάμπρου (Σάββατο) και ο Γιάννης Γεωργόπουλος (την Κυριακή), εγκαινιάζουν τα εκλογικά τους κέντρα. Από κοντά, βλέποντας την πλάτη τους και ο Δημήτρης Σφυρής, παρουσιάζει τους υποψηφίους του (την Κυριακή). Και λέω βλέποντας την πλάτη τους γιατί, και οι δύο έχουν ήδη παρουσιάσει το μεγαλύτερο μέρος του συνδυασμού τους.

Έτσι, κλείνουν τα στόματα όσων έλεγαν πως ο Σφυρής δεν θα μπορέσει ούτε καν να κάνει συνδυασμό. Βέβαια, απομένει να δούμε πόσους και κυρίως, ποιους θα παρουσιάσει ο απερχόμενος Δήμαρχος. Αυτό θα βοηθήσει να καταλάβουν οι εκλογομάγειροι αν ο εγωιστής δήμαρχος θα έρθει τρίτος ή όχι, την πρώτη Κυριακή.

Με Βιβή Σκούρτη και Νίκο Παππά, ο Γιώργος Δέδες θα διεκδικήσει τις ψήφους της Ερμιονίδας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως, η μία από της έδρες που θα κερδίσει στην Αργολίδα, θα εδρεύει στην απομονωμένη Ερμιονίδα και κυρίως πως θα έχει πιο μαχητική εκπροσώπηση.

Ο Γιώργος Μπουρίκας, της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ, σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στα της διοίκησης του Δήμου Ερμιονίδας, την επόμενη τετραετία. Οι ιδιαίτερες γνώσεις του, οι κεντρικές γνωριμίες του και ο συνθετικός νους που διαθέτει, θα επιβάλουν στη νέα «συνεργατική» Δημοτική Αρχή να ζητήσει την επιστράτευσή του σε θέση εξ-ουσίαΔημήτρης Καμιζής, Ανάργυρος Λεμπέσηςς.

Να δείτε που όλοι οι υποψήφιοι θα την πέσουν στους συμπατριώτες μας που θα κατέβουν για Πάσχα από την Αθήνα. Έχει γίνει κατανοητό πως οι διαφορές θα είναι μικρές και πως μερικές δεκάδες ψήφοι θα κρίνουν τα πάντα. Είναι και αυτή η ριμάδα η απλή αναλογική που θα δουλέψει σαν το δρεπάνι του Χάρου και την κόσα του μπάρμπα Μήτσου που κόβει ακόμα παραδοσιακά το τριφύλλι.

Βεβαίως και είναι αναβαθμισμένος ο ρόλος των δύο κορυφαίων τέως. Με τον τρόπο τους θα καθορίσουν τα Τοπικά (ανεξάρτητα) συμβούλια στην Ερμιόνη (ο Ανάργυρος Λεμπέσης) και στο Κρανίδι (Δημήτρης Καμιζής). Το περίεργο είναι πως στην εξέλιξη αυτή συμφωνούν και οι τρεις «μεγάλοι» διεκδικητές του Δήμου.

Και μέσα σε όλα, έχουμε και το Νίκα που, κάθε τρεις και δύο, καταφτάνει στην Ερμιονίδα κουβαλώντας και τους υποψήφιους Συμβούλους του ψηφοδελτίου του (και βεβαίως τους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας). Το κακό είναι ότι την βγάζουν με καφέδες και πορτοκαλάδες …μόνο.

Ερμιόνη Ηλιοκαστρίτου

(ΠΗΓΗ: Αργολική Ανάπτυξη)