Έπεσαν οι τελικές “υπογραφές” για την κοινή πορεία του Γ. Καρατζαφέρη και του Ελ. Συναδινού στις Ευρωεκλογές

908

γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Το μεσημέρι της Παρασκευής, τελικά έκλεισε η συμφωνία εκλογικής συνεργασίας μεταξύ ΠΑΤΡΙΕ και ΛΑΟΣ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Η συμφωνία η οποία κυοφορείτο εδώ και καιρό, με τις συζητήσεις να έχουν μεν προχωρήσει αλλά με τις τζίφρες να μην πέφτουν εδώ και κάποιο καιρό, ολοκληρώθηκε. Εκτός από τον ΛΑΟΣ και το ΠΑΤΡΙΕ, στην λίστα που θα καταρτισθεί και ο τίτλος της οποίας θα είναι το “ΛΑΟΣ-ΠΑΤΡΙΕ” θα συμμετέχουν και η Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση του Χρήστου Ρήγα, το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών, ο σχηματισμός “Ελληνική Κοσμοκρατορία” του κ. Κατσουράκη και το κόμμα “Πατριωτική Ρομφαία Νίκης” (ΠΑ.ΡΟ.Ν.) του κ. Κολιού. Μάλιστα το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση όχι μόνον της συνεργασίας, αλλά και των υποψηφίων Ευρωβουλευτών που θα αποτελούν την συγκεκριμένη λίστα.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε θα είναι μια καθαρά πολιτική λίστα, με στελέχη των κομμάτων που συνεργάστηκαν να αποτελούν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και δεν θα γίνει καμία προσπάθεια “στρατολόγησης” celebrities και ανθρώπων εκτός του χώρου της πολιτικής.

Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι σίγουρα σημαντική. Είναι σημαντική διότι καταρχήν θεσμοθετεί μια κουλτούρα συνεργασιών στον πατριωτικό χώρο, που ξεφεύγει από τα όσα είχαμε μέχρι τώρα συνηθίσει να βλέπουμε. Πού ήταν ένα πρόσωπο που συνεργαζόταν με ένα άλλο πρόσωπο, υπό την ομπρέλα ενός σχηματισμού, τον οποίο είχε το α΄ ή το β΄ πρόσωπο. Έχουμε πλέον συνεργασίες μεταξύ σχηματισμών. Και μάλιστα δύο σχηματισμών με πολιτική ύπαρξη και συγκεκριμένες επιτυχίες.

Αυτό, εν’ όψει εθνικών εκλογών, εάν υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα, μπορεί να αποτελέσει την βάση για τις ευρύτερες συμμαχίες οι οποίες χρειάζονται και στις οποίες έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί από τις σελίδες τούτης εδώ της εφημερίδας. Βέβαια το τι θα συμβεί, εάν η επιτυχία θα έλθει ή όχι είναι κάτι που θα το δούμε και το οποίο θα εξαρτηθεί και από τις κινήσεις που θα γίνουν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν το εγχείρημα, τον λόγο που θα εκφραστεί. Καλό θα είναι αυτά να μην θεωρηθούν δευτερεύοντα. Γιατί δεν είναι. Οι συμφωνίες είναι η αφετηρία και όχι το τέλος!

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ