Πλήθος κόσμου, μεγάλος ενθουσιασμός και ποιότητα υποψηφίων. Τι είπε ο Τάσος Λάμπρου στην ομιλία του στο Κρανίδι

135

Όλοι περίμεναν να δουν την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού Προοδευτική Συνεργασία Ερμιονίδας του υποψηφίου Δημάρχου Τάσου Λάμπρου για να συγκρίνουν τις τρεις συγκεντρώσεις που έγιναν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Κρανιδίου και βεβαίως να σχηματίσουν μια εικόνα από την ανταπόκριση του κόσμου και των υποψηφίων που περιλαμβάνονται στα τρία κυρίαρχα ψηφοδέλτια, των υποψηφίων Δημάρχων Γιάννη Γεωργόπουλου, Αναστάσιου Λάμπρου και Δημήτρη Σφυρή.

Ένας αντικειμενικός παρατηρητής θα μπορούσε να καταγράψει μια ελαφρά υπεροχή του Γιάννη Γεωργόπουλου, σε προσέλευση κόσμου και μια ισορροπία, πάντοτε όσον αφορά τον παριστάμενο κόσμο, μεταξύ Λάμπρου και Σφυρή. Ήταν όμως χαρακτηριστικό ότι η συγκέντρωση παρουσίασης υποψηφίων του Τάσου Λάμπρου διέθετε τον καλύτερο παλμό έναντι όλων και την θερμότερη υποδοχή των υποψηφίων του ψηφοδελτίου του.

Η ομιλία του Τάσου Λάμπρου και οι φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι χαρακτηριστικές:

Φίλες και Φίλοι, Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ για την αποψινή μεγαλειώδη παρουσία σας.

Η σημερινή βροντερή παρουσία σας, η στήριξή σας και ο αγώνας σας, μας οδηγούν με σιγουριά στην Μεγάλη Νίκη των εκλογών της 26ης Μαΐου 2019.

Η παράταξή μας, η “Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας”, που ιδρύθηκε πριν 5 χρόνια, παρέμεινε σταθερά προσηλωμένη στις ιδρυτικές αρχές και στους στόχους της και ανταποκρίθηκε στα θεσμικά της καθήκοντα ως παράταξη της Αντιπολίτευσης.

Ασκήσαμε υπεύθυνη, δημιουργική και γόνιμη κριτική στα πεπραγμένα της παρούσας Δημοτικής Αρχής, με μοναδικό στόχο το καλό του τόπου μας.

Αγωνιστήκαμε αδιάκοπα, με μαχητικότητα, για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των Δημοτών, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και με παρεμβάσεις μας στην Περιφέρεια και στην Κεντρική Διοίκηση.

Όποτε χρειάστηκε βάλαμε πλάτη και ψηφίσαμε κρίσιμες αποφάσεις, όπως για παράδειγμα στο θέμα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Και με συνεχή Δελτία Τύπου, ενημερώναμε τους Δημότες της Ερμιονίδας για κάθε μας ενέργεια.

Αντιδράσαμε στο παράνομο χαράτσι του 80% που επέβαλε η ΔΕΥΑΕΡ στους λογαριασμούς ύδρευσης στην Ερμιόνη, στο Ηλιόκαστρο και στη Θερμησία.

Αντιδράσαμε και καταγγείλαμε τις παράνομες απευθείας αναθέσεις που έκανε η ΔΕΥΑΕΡ.

Καταγγείλαμε τα παραμάγαζα και τις οικονομικές εξαρτήσεις.

Αντιδράσαμε και καταγγείλαμε την κακή και παράνομη χρήση των δημοτικών αυτοκινήτων από τους Αντιδημάρχους.

Σήμερα, ένα μήνα περίπου πριν τις εκλογές, ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Σφυρής, προσπαθεί με συνεχείς αναρτήσεις του στο διαδίκτυο να μας πείσει ότι επιτελεί έργα.

Πρόκειται για ανύπαρκτα έργα της τελευταίας στιγμής.

Προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα, για να καλύψει την ανικανότητά του και την ανυπαρξία έργου.

Ο κ. Σφυρής δεν μπορεί να σας πει την αλήθεια, έστω για μία φορά.

Η αλήθεια είναι ότι για το πόσιμο νερό που σας έταξε, δεν κατάφερε απολύτως τίποτα αυτά τα πέντε χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι βρήκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή έτοιμη και εγκεκριμένη την μελέτη αφαλάτωσης θαλασσινού νερού και δεν φρόντισε να την εντάξει σε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Η αλήθεια είναι ότι έχασε το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του Κρανιδίου, ένα έργο ύψους 3.000.000 €.

Η αλήθεια είναι ότι βρήκε έτοιμη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή την μελέτη αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Ερμιόνης και δεν έκανε  απολύτως τίποτε.

Η αλήθεια είναι ότι την αποχέτευση Κρανιδίου – Πορτοχελίου την φτιάχνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ξέρουμε ότι το έργο εντάχθηκε  δημοπρατήθηκε τον Αύγουστο του 2014 από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Η αλήθεια είναι ότι το Τουριστικό Καταφύγιο Πορτοχελίου δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στις 18 Μαρτίου 2014.

Ανήκει πλέον σε ιδιώτη, το φτιάχνει η ιδιωτική Εταιρεία ”Ερμιονίδα Α.Ε.” και όχι ο κ. Σφυρής, που είναι υπεύθυνος μόνο για την σωστή εκτέλεση του έργου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν ασκεί σωστά και αυτά τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης του έργου και γι’ αυτό παρατηρούνται αποκλίσεις από την αρχική μελέτη.

Η αλήθεια είναι ότι η αποκατάσταση των χωματερών είναι έργο αποκλειστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όχι δικό του.

Η αλήθεια είναι ότι το Γηροκομείο Κρανιδίου είναι έργο ιδιωτών δωρητών, έτοιμο από καιρό και δεν κατάφερε να το θέσει σε λειτουργία μέχρι σήμερα, γιατί είναι ανίκανος να το στελεχώσει με το κατάλληλο προσωπικό και να αναλάβει τα λειτουργικά του έξοδα.

Η αλήθεια είναιότι δεν έκανε τίποτα για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Κρανιδίου, παρόλο που βρήκε την δωρεά ποσού 200.000 € και 8 στρεμμάτων γης του αείμνηστου Κώστα Δημότση Έλληνα και είχε ανατεθεί η μελέτη κατασκευής, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Η αλήθεια είναι ότι τα χρήματα από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που δικαιούνται τα Δίδυμα, το Ηλιόκαστρο και η Θερμησία, ύψους 130.000 € για το έτος 2017, δεν τα έχουν πάρει και τα κρατάει κλειδωμένα στο σεντούκι του, δίχως να έχουν αξιοποιηθεί.

Η αλήθεια είναι ότι επί της θητείας του δεν εντάχθηκε ο Δήμος Ερμιονίδας σε κανένα Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει Διαχειριστική Επάρκεια και δεν μπήκε καν στην διαδικασία για να την λάβει.

Η αλήθεια είναι ότι άφησε επί πέντε χρόνια το οδικό δίκτυο της Ερμιονίδας να ρημάξει και τρέχει τώρα τελευταία στιγμή να μπαλώνει λακκούβες με την έκτακτη κρατική επιχορήγηση της θεομηνίας “Ζορμπάς”.

Η αλήθεια είναι ότι δεν συνεργάστηκε με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

Η αλήθεια είναι ότι σας απαξίωσε πλήρως, μη κάνοντας την δημόσια λογοδοσία κάθε χρόνο, ως όφειλε από τον νόμο.

Η “Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας”, διαθέτει πρόγραμμα και σχέδιο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και μια ισχυρή ομάδα εργασίας για να πετύχει τους στόχους της.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματός μας για τους οποίους δεσμευόμαστε είναι οι ακόλουθοι:

 

 • Ο Δήμος Ερμιονίδας θα αποκτήσει Διαχειριστική Επάρκεια, έτσι ώστε να μπορεί να λαμβάνει Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις.
 • Διεκδίκηση και αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών, Εθνικών και Περιφερειακών Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων.

 

 • Συστηματική προσπάθεια από ειδική επιστημονική ομάδα για σύνταξη και άμεση Ωρίμανση Μελετών, οι οποίες θα εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα αφορούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα στον Δήμο μας.

 

 • Κατασκευή έργων υποδομής για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας όπως, Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδάτινων Πόρων με εξασφάλιση πόσιμου νερού για όλους τους Δημότες και δυνατότητα άρδευσης των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκτάσεων, Ολοκλήρωση Αποχετευτικών Δικτύων σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας, αναβάθμιση και αξιοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας, κατασκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

 • Ολοκλήρωση του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Δήμο Ερμιονίδας, αφού το περασμένο Καλοκαίρι μας έδειξε ότι η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, με αποτέλεσμα την δημιουργία αρνητικής εικόνας για την περιοχή μας.

 

 • Προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος της Ερμιονίδας και ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων του τόπου μας. Σύνδεση του Τουριστικού Προϊόντος της Ερμιονίδας με τον τομέα του Πολιτισμού και με τα προϊόντα της Πρωτογενούς Παραγωγής της περιοχής μας.

 

 • Αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και εφαρμογή του Θεσμού της Λογοδοσίας σε όλα τα θεσμικά όργανα του Δήμου, κάτι που δεν έγινε τα τελευταία 5 χρόνια. Δεσμευόμαστε για την καθιέρωση Μηνιαίας Λογοδοσίας Δημάρχου (ώρα Δημάρχου) σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω επίκαιρων ερωτήσεων που θα καταθέτουν οι Δημοτικές Παρατάξεων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Δημότες.

 

 • Πλήρης συνεργασία με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας. Τα Κοινοτικά Συμβούλια και οι τοπικές κοινωνίες επιβάλλεται να έχουν ισχυρή φωνή και οι αποφάσεις τους πρέπει να ακούγονται και να εφαρμόζονται από την Δημοτική Αρχή. Για μας οι αποφάσεις των Κοινοτήτων θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.
 • Δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Δήμου, με επαρκή στελέχωση προσωπικού που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και στις ανάγκες των Δημοτών.
 • Δίνουμε έμφαση στην Καθημερινότητα του Δημότη, η οποία σχετίζεται με την καθαριότητα, το δημοτικό φωτισμό, την οδοποιία, την ανάδειξη της γειτονιάς.

 

 • Δίνουμε έμφαση στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας και στις δράσεις για την τρίτη ηλικία, με κύριες προτεραιότητες την λειτουργία του Γηροκομείου, του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κ.Α.Π.Η.

 

 • Προχωράμε σε ριζική αλλαγή του τομέα Ύδρευσης και Αποχέτευσης στον Δήμο Ερμιονίδας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με την κατάργηση της αμαρτωλής και καταχρεωμένης ΔΕΥΑΕΡκαι την αντικατάστασή της από μια σύγχρονη Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης – Αποχέτευσης.

 

Δεν μπορεί να επιβιώσει μια Δημοτική Επιχείρηση με τεράστια συσσωρευμένα χρέη, τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι Δημότες, με αλλεπάλληλες επιβαρύνσεις και χαράτσια. Δεν μπορεί να επιβιώσει μια Δημοτική Επιχείρηση χωρίς την ύπαρξη διευθυντή και επαρκές στελεχιακό δυναμικό. Δεν μπορεί να επιβιώσει μια Δημοτική Επιχείρηση που λειτουργεί με συνεχείς απευθείας αναθέσεις και κακοδιοίκηση, χωρίς να δίνει λογαριασμό στο κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 • Αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου στην σύγχρονη εποχή, όπου μετά το Πρόγραμμα “Κλεισθένης”, πρέπει να βασίζεται σε αποδοτικές συνεργασίες και σε συλλογική διοίκηση. Προτείνουμε την συνεργασία των Δημοτικών Παρατάξεων και Κινήσεων Πολιτών, προεκλογικά και μετεκλογικά για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων του Δήμου Ερμιονίδας. Ο Δήμαρχος πρέπει να συνεργάζεται αποτελεσματικά με τις Δημοτικές Παρατάξεις, τους Κοινωνικούς Φορείς, τους Συλλόγους και τις Ομάδες Δημοτών, με κύριο μέλημά του την τήρηση της Νομιμότητας, την Διαφάνεια και τον Σεβασμό στον Δημότη και στο Δημόσιο χρήμα.

 

 • Δεσμευόμαστε ότι θα υλοποιήσουμε και θα εφαρμόσουμε το μοντέλο διοίκησης το οποίο πρεσβεύουμε και είναι το σύστημα της Συλλογικής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με τις επιταγές του προγράμματος “Κλεισθένης” και την εφαρμογή για πρώτη φορά της απλής αναλογικής.

 

Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, εκτός από σχέδιο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας, διαθέτει και ένα ανανεωμένο πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, αποτελούμενο από άξια, ικανά, τίμια και ηθικά πρόσωπα απ’ όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς χώρους και απ’ όλες τις ηλικιακές ομάδες, πέρα από κομματικά στεγανά.

Είναι το ψηφοδέλτιο της Νίκης.

Τα ονόματα των υποψηφίων μπορείτε να τα διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ