Ο Κωστούρος επανέφερε την πρόταση για ένα σύγχρονο νοσοκομείο στη Δαλαμανάρα. Πάνδημη διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ναυπλίου

260
Φωτογραφία από προηγούμενη κινητοποίηση που είχε προκαλέσει η Δημοτική αρχή Κωστούρου

Κινητοποιήσεις από μαθητές και εστιάτορες μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο αποφάσισαν ο Δήμος Ναυπλιέων, οι σύλλογοι και οι φορείς του Νοσοκομείου Ναυπλίου, βλέποντας πως με το πέρασμα του καιρού η κατάσταση και οι ελλείψεις  ειδικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών διαρκώς και χειροτερεύουν.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, «Το πείραμα με την ενιαία διοίκηση έχει αποτύχει. Μακάρι να χτιστεί στο αγορασμένο οικόπεδο μεταξύ Ναυπλίου και Άργους ένα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο, όχι μόνο για την Αργολίδα αλλά και για όλη την Πελοπόννησο, όμως μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει οι παροχές υγείας προς τους πολίτες και τους επισκέπτες να συνεχιστούν απρόσκοπτα. Για να μας ακούσει πλέον η πολιτεία θεωρούμε πως πρέπει να έχουμε πάνδημη κινητοποίηση. Να νεκρώσουν όλα για δύο τρείς ώρες. Ο αγώνας για το Νοσοκομείο μας θα πρέπει να μείνει έξω από μικροσυμφέροντα και παραταξιακές σκοπιμότητες» και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μην χειροκροτούν μετά από τις τοποθετήσεις των ομιλητών, δείχνοντας πως η κινητοποίηση έχει σαν στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας κι όχι να δρέψει κανείς δάφνες.

Στο ίδιο πνεύμα με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κινήθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της προσωρινής επιτροπή αγώνα, οι κ. Κοκκινόπουλος, Βασιλόπουλος και Δρούγκας, καθώς και εκπρόσωπου του επιστημονικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου Ναυπλίου.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν με συλλαλητήριο έξω από τον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στις 12.00 το μεσημέρι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε το “παρών” σε προηγούμενη κινητοποίηση.