Θέλετε να επιλυθούν μικρά προβλήματα της καθημερινότητας στο Ναύπλιο;  Αρκεί ένα πάτημα κουμπιού!

67

Οι Πολίτες που συμμετέχουν στην επισήμανση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης όπου κατοικούν, γίνονται ολοένα και λιγότεροι. Λίγο η γραφειοκρατία των μηχανισμών, λίγο η βαριεστιμάρα των ανθρώπων και … περιοριζόμαστε απλά στην γκρίνια.

Η τεχνολογία επιτρέπει να νικήσουμε και τους δύο ανασταλτικούς παράγοντες της γραφειοκρατίας και της γκρίνιας. Το κινητό μας τηλέφωνο, και μια απλή εφαρμογή, επιτρέπουν να στέλνουμε σε αρμόδιο διαχειριστή του Δήμου όποιο πρόβλημα πέφτει στην αντίληψή μας. Μάλιστα, η εφαρμογή μας επιτρέπει, αν έχουμε τέτοιο ενδιαφέρον, να παρακολουθούμε και την πορεία αντιμετώπισης και επίλυσης του προβλήματος.

Ο Δήμος Ναυπλιέων, με σύνθημα «μαζί κάνουμε την πόλη μας καλύτερη», εδώ και έναν χρόνο σε συνεργασία με την Novoville καταγράφει κάθε στιγμή τα προβλήματα που στέλνει, μέσω μιας απλής εφαρμογής και χωρίς κόστος, ο πολίτης στο κέντρο καταγραφής προβλημάτων. Πέρα από κείμενο υπάρχει η δυνατότητα αποστολής φωτογραφίας, καταγραφής μέσω δορυφόρου του σημείου αλλά και παρακολούθηση της διαδικασίας άρσης του προβλήματος.

Αρκεί να κατεβάσει κάποιος στο κινητό του την εφαρμογή από το App Store ή το  Google Play, να συμπληρώσει την περιοχή του Δήμου του και αυτό ήταν. Με ένα πάτημα θα είστε πλέον ενεργός πολίτης.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, «με την εφαρμογή αυτή, δίνουμε την δυνατότητα σε αυτούς, που πραγματικά θέλουν να βελτιώσουν τον Δήμο, να το κάνουν».