Παραδίδει την σκυτάλη της προεδρίας των Μακεδονικών Ενώσεων ο αγωνιστής Γιώργος Τάτσιος

260
Γιώργος Τάτσιος

Μετά από μια σημαντική θητεία που συνέπεσε με τους αγώνες των Παμμακεδονικών Ενώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και έχοντας καταγράψει σημαντικό έργο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γεώργιος Τάτσιος αφήνει το τιμόνι και παραδίδει την σκυτάλη σε αυτόν που θα αναδειχτεί στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Μέσω δημόσιας δήλωσης ο Γεώργιος Τάτσιος δηλώνει ότι δεν θα συνεχίσει στο τιμόνι της ΠΟΠΣΜανοίγοντας τις διαδικασίες διαδοχής του, αλλά δηλώνει «παρών» στους αγώνες για την ακύρωση της κατάπτυστης και αντεθνικής συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

Να θυμίσουμε ότι το καταστατικό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων προβλέπει την υποχρεωτική αποχώρηση των Προέδρων μετά από δύο θητείες.

Αναλυτικά το μήνυμά του Γιώργου Τάτσιου:

«Ήταν Νοέμβριος του 2011 όταν έγινε η ΠΡΩΤΗ συγκέντρωση Πολιτιστικών Συλλόγων γηγενών Μακεδόνων στο Νέο Πετρίτσι Σερρών με σκοπό την ίδρυση της Ομοσπονδίας των Μακεδόνων. Ήταν ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ η ανάγκη. Η φιλοσκοπιανή προπαγάνδα γιγαντώθηκε και ήταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η δημιουργία ενός φορέα που θα λειτουργούσε ως ΑΣΠΙΔΑ στην λαίλαπα που θα ακολουθούσε. Και εγένετο η ΠΟΠΣΜ. Πρώτη Γενική Συνέλευση στην Αρχαία Πέλλα…το 2014. Οι εκπρόσωποι των ιδρυτικών μελών της ΠΟΠΣΜ με τίμησαν και μου εμπιστεύτηκαν την προεδρία ως τον πρώτο πρόεδρο της ΠΟΠΣΜ. Το έργο μας ΔΕΝ ήταν καθόλου εύκολο. Δεν υπήρχαν πόροι, ούτε ευννοικές συνθήκες… Κι όμως με μεγάλο πείσμα καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις «παιδικές» ασθένειες και σταθήκαμε γερά στα πόδια μας. Στις δεύτερες εκλογές οι εκπρόσωποι των συλλόγων/μελών της ΠΟΠΣΜ με τίμησαν με ένα καθολικό ποσοστό ψήφων 95%. Αυτή η εμπιστοσύνη μου έδωσε τη δύναμη να παλέψω με περίσσειες δυνάμεις για την Μακεδονία μας.

Έγιναν εκατοντάδες ενέργειες, άλλες πέτυχαν, άλλες όχι. Ωστόσο ο αγώνας για δικαίωση του μακεδονικού Ελληνισμού ήταν διαρκής και έντονος. Επιχειρήθηκε να κατοχυρωθεί επιστημονικά η γνήσια Μακεδονική Παράδοση, διοργανώθηκαν Επιστημονικά Συμπόσια Μακεδονικής Παράδοσης, οι γηγενείς Μακεδόνες έδωσαν τα χέρια και χορέψαν δύο φορές στο καυτανζόγλειο και μια φορά στην Αμφίπολη στις Πανελλήνιες Συναντήσεις Μακεδόνων. Εξαιρετικά ΔΥΝΑΤΕΣ στιγμές. Ωστόσο η μοίρα μου επιφύλαξε τις δυνατότερες εμπειρίες από τον Νοέμβριο του 2017 και μετά, όταν ξεκίνησε ο υπερ πάντων αγώνας για την αποτροπή της προδοσίας της Μακεδονίας. Επισκεφτήκαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μαζέψαμε υπογραφές, ζητήσαμε και λάβαμε 43 ψηφίσματα δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας, οργώσαμε όλη την Μακεδονία με τις δημόσιες διαβουλεύσεις, στείλαμε εξώδικα στους 300 βουλευτές, κάναμε μήνυση κατά του ΥΠΕΞ για προπαρασκευαστικές πράξεις για εσχάτη προδοσία, κάναμε αίτηση ακύρωσης της «συμφωνίας» στο ΣτΕ, κάναμε αμέτρητες παρεμβάσεις οπουδήποτε ήταν χρήσιμο, φτάσαμε μέχρι το Ευρωκοινοβούλιο για να φωνάξουμε για το ΔΙΚΑΙΟ!

Οι ανεπανάληπτες εμπειρίες όμως ήταν τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ συλλαλητήρια. Ιδιαίτερα αυτά της Αθήνας στα οποία ενεργοποιήθηκαν πολλοί μηχανισμοί για να αποτρέψουν την πραγματοποίησή τους. Απειλές, εκβιασμοί, παρενοχλήσεις και τρομοκρατία δεν έκαμψαν ούτε στιγμή το ηθικό μας. Η ΠΟΠΣΜ έδειξε χαρακτήρα. Ήταν η ΚΑΘΑΡΗ οργάνωση που εμπιστεύτηκε ο κόσμος. Τα μέλη του ΔΣ σαν μια γροθιά με στήριζαν σε όλες τις στιγμές, όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να μας διασπάσουν. Οι πρακτορίστικες τεχνικές πλέον μας είναι γνωστές, ξερουμε να φυλαγόμαστε. Δυστυχώς οι προσπάθειες δεν ευωδόθηκαν…η Μακεδονία προδόθηκε. Η ΠΟΠΣΜ συνεχίζει τον αγώνα μαζί με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού οι περισσότερες των οποίων έβαλαν ΒΑΘΕΙΑ το χέρι στην τσέπη, καθώς και αρκετοί μεμονωμένοι ομογενείς. Ο αγώνας αλλάζει πλέον σελίδα. Οι Παμμακεδονικές ενώσεις συνεχίζουν τον αγώνα σε πολλαπλά επίπεδα.

Σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 παρέδωσα το τιμόνι της ΠΟΠΣΜ, καθώς το καταστατικό προβλέπει ΜΟΝΟΝ δύο θητείες συνεχόμενες για τον Πρόεδρο. Είναι βέβαιο ότι θα παραμείνω ΑΡΩΓΟΣ του νέου ΔΣ. Η ψυχή μου είναι δοσμένη στον αγώνα. Η καρδιά μου χτυπάει για την Μακεδονία. Όλες μου οι ενέργειες από σήμερα και μετά θα έχουν ως προσανατολισμό την ενίσχυση του αγώνα της ΠΟΠΣΜ και των Παμμακεδονικών.

Κλείνοντας να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στήριξε αγόγγυστα όλα αυτά τα χρόνια του ψυχοφθόρου αγώνα, καθώς και τους συνεργάτες μου, (ΠΟΠΣΜ, Χριστιανικά Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα, Σύλλογοι, απλοί πολίτες κτλ) που πίστεψαν στον ανιδιοτελή αγώνα μου και με στήριξαν στις δύσκολες στιγμές που ήταν αρκετές.

Δεσμεύομαι να συνεχίσω να αγωνίζομαι μέχρι να αποκατασταθεί η αλήθεια και να δικαιωθεί ο Μακεδονικός Ελληνισμός!».