Οι μαθητές δέσμευσαν τους υποψήφιους Δημάρχους Ερμιόνης να στηρίξουν την καινοτομία

Η Διευθύντρια του Λυκείου, Ιωάννα Γρηγορίου συνεχάρη παιδιά και πρωτεργάτες για την παρουσίαση

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της επίμονης και επίπονης προσπάθειας τεσσάρων ομάδων μαθητών, σε καινοτόμες πρωτοβουλίες που υπηρετούνται από τη Ρομποτική, υπήρξε εντυπωσιακή και διδακτική.

Έκπληκτοι, γνωρίσαμε ένα μαθητή Δημοτικού σχολείου να δουλεύει γλώσσα προγραμματισμού προκειμένου να μας δείξει πως λειτουργεί η εφαρμογή της καινοτόμου ιδέας της ομάδας όπου συμμετείχε.

Εντυπωσιασμένοι, παρακολουθήσαμε τη λειτουργία μια πρότυπης μονάδας ανακύκλωσης που καταλήγει να τροφοδοτεί με τροφή και νερό τα αδέσποτα που έχει καταγράψει ο Δήμος.

πατήρ Δημήτρης Αμπελάς

Προβληματισμένοι, από την απουσία της Δημοτικής αρχής και εκπροσώπου των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Π.Ε. Αργολίδας αλλά και συγκινημένοι από την ζεστή ατμόσφαιρα και την όλη διεξαγωγή, που έδειχνε πως οι οργανωτές ενδιαφερόντουσαν μόνον για τα παιδιά, τον σκοπό και τον στόχο της πρωτοποριακής δράσης. Μιας δράσης που φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και ενθαρρύνθηκε από τον παπα Δημήτρη Αμπελά.

Ψυχή της όλης εντυπωσιακής δράσης ο γνωστός στην Τοπική κοινωνία (και όχι μόνον) καθηγητής Αντρέας Κρητικός και αφανείς βραχίονες ο Δημήτρης και ο Γιώργος.

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Γιάννης Γεωργόπουλος και Τάσος Λάμπρου που παρέστησαν συνοδευόμενοι από συνεργάτες, (τους κ.κ. Δαμιανό Κουτούβαλη και Γιάννη Κριτσωτάκη), δεσμεύθηκαν, ως διάδοχος δημοτική αρχή, να στηρίξουν κάθε πρωτοβουλία που ενθαρρύνει την καινοτόμο σκέψη των παιδιών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η δημοσιογραφική κάλυψη της δράσης οφείλεται στην επίμονη πρόσκληση του Δημοτικού Συμβούλου Τάσου Λάμπρου, ο οποίος “έπεισε” τους διαχειριστές των περιφερειακών ηλεκτρονικών μέσων (akromolio.gr, Maxtv.gr, Bestargolida και Newchannel.gr), να έρθουν από το Ναύπλιον και να καλύψουν την εκδήλωση.

Η παρουσίαση, για την οποία θα επανέλθουμε αναφέροντας τους μαθητές και την θεματολογία, έκλεισε με κέρασμα των παρόντων με πεντανόστιμα σπιτικά, αλμυρά και γλυκά, εδέσματα.

Η διοργάνωση έγινε, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, από τα τμήματα ρομποτικής του Φροντιστηρίου ΘΕΤΙΚΟ.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η ANAVASIS COURIER, ζητά διανομέα. Απαραίτητη η Αγγλική γλώσσα. Επιθυμητή Προϋπηρεσία. EMAIL για αποστολή βιογραφικού:…

% μέρες πρίν

Με πρωταγωνιστή τον Αδρακτά το Δημ. Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών

Με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο Κων. Αδρακτά, που εισηγείται τα 7 από τα 8 προς συζήτηση…

% μέρες πρίν

Περιμένοντας την επιστροφή της Κασσάνδρας

της Θέκλας Μεταξά Πέρασαν χρόνοι χιλιάδες, και η Κασσάνδρα που είχε πιει άφθονο νερό της…

% μέρες πρίν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν