ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο μακαριστός Ιάκωβος της Αργολίδας σε δημόσιο συλλαλητήριο: «Η Μακεδονία ήταν Ελληνική και θα παραμείνει Ελληνική». (VIDEO)

518

Σε δημόσια εκδήλωση που έγινε στο Άργος το 1992, ο μακαριστός Μητροπολίτης Αργολίδας Ιάκωβος, μίλησε για την Μακεδονία. Το video ντοκουμέντο έφερε στο φως, η διαδικτυακή τηλεόραση https://newchannel.gr/

Στην διάρκειας 6 λεπτών ομιλία του, ο μακαριστός Ιάκωβος τονίζει ότι «η Μακεδονία ήταν Ελληνική και θα παραμείνει Ελληνική». Παρουσιάζει αποδείξεις στηριγμένες στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη και αναφέρει ως παράδειγμα τον απόστολο Παύλο που κατέγραψε την συνομιλία του με ένα Μακεδόνα, στην Τρωάδα, ο οποίος τον προσκαλεί μιλώντας την Ελληνική γλώσσα και λέγοντας «διαβάς βοήθησον ημίν»

«Εφ’ όσον θα υπάρχει εκκλησία και ευαγγέλιο η Μακεδονία θα είναι ελληνική» τόνισε ο αξέχαστος Ποιμένας των Πιστών της Αργολίδας μιλώντας προς χιλιάδες Αργείους που είχαν προσέλθει ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα.

Με προφητικό τρόπο, ο Έλλην Ιεράρχης, προετοίμασε τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο για τα δεινά που θα προκύψουν και το ξεπούλημα που θα επιβληθεί.

«…αν κανένα τραγικό λάθος κάποιου φίλου, που αν έχει κανείς τέτοιους φίλους τι να τους κάνει του εχθρούς, θελήσει και ανοίξει καμιά κερκόπορτα και πάλι και για την Μακεδονία σημάνει μια 29η Μαΐου του 1453, δεν θα πάψει με αυτό το γεγονός η Μακεδονία να είναι Ελληνική. Εκείνοι, οι μεγάλοι, οι τρανοί, που θα συμβάλουν στο λάθος αυτό, δεν θα πάψουν και εις τον ύπνο τους και εις τον ξύπνιο τους να βλέπουν το όραμα αυτό του Παύλου σαν ένα εφιαλτικό όραμα και ο Μακεδών εκείνος να φωνάζει και να τους λέει  “διαβάς βοήθησον ημίν”. Η Μακεδονία ήτο και θα είναι Ελληνική! Άσχετα προς την πορεία των τρανών η Μακεδονία απετέλεσε ένα μέλος βασικό της εκκλησίας μας και εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε μάθει να μην πιστεύουμε στους τρανούς και μεγάλους. ….. η εκκλησία με την δύναμή της θα κρατήσει την Μακεδονία Ελληνική. …. Η γλώσσα των εβδομήκοντα, η Καινή Διαθήκη και ο Παύλος θα διακηρύττουν πως η Μακεδονία είναι και θα μείνει και θα παραμείνει Ελληνική”.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας Ιακώβου, στο video που ακολουθεί.