Ιστορικό και Μυθολογικό Πάρκο. Η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Πελοπόννησο, μετά το Costa Navarino, γίνεται στο Δήμο Άργους Μυκηνών

266
Από αριστερά προς τα δεξιά: Γεώργιος Ρούσσος, Charles H. Thornton , Δημήτρης Καμπόσος και Χριστίνα Πρίμπας

Η επένδυση για το Ιστορικό και Μυθολογικό Πάρκο, αρχής γενομένης από το 2021, θα αποφέρει στον Δήμο Άργους Μυκηνών, στους κατοίκους του και στην γύρω περιοχή τέτοια οφέλη ώστε να επανέλθουν στα προ των μνημονίων οικονομικά τους δεδομένα.

*Επένδυση 600.000.000 ευρώ με πρόβλεψη ανόδου στο 1 δις.

*Δημιουργία 6.000 θέσεων εργασίας, με πρόβλεψη να ξεπεράσουν τις 8.000

*Αγορά 2.000 στρεμμάτων γης με πρόβλεψη να αγγίξουν τα 3.000 στρέμματα.

*Παρουσία 2.000 καθημερινών επισκεπτών στο Άργος με πρόβλεψη να ξεπεράσουν τους 10.000.

*Αύξηση των μόνιμων κατοίκων κατά 2.000 καθ’ όλη την διάρκεια κατασκευής και λειτουργίας του έργου.

Αυτά είναι κάποια από τα οικονομικά στοιχεία που εμπεριέχονται στον ογκώδη φάκελο της Εταιρείας Διαχείρισης και Στρατηγικής Συμβουλευτικής, που τέθηκαν υπ’ όψη του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου από τον Πρόεδρο και βασικό μέτοχο της  Charles H. Thornton & Company LLC.

Είναι στοιχεία που αφορούν την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Πελοπόννησο, μετά το Costa Navarino του καπετάν Κωνσταντακόπουλου στην Μεσσηνία. Είναι στοιχεία που αφορούν την κατασκευή του Μυθολογικού – Ιστορικού Πάρκου των Μυκηνών, που οραματίστηκε και προωθεί ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος.

Σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε σήμερα, 9 Μαρτίου 2019, στην Αίθουσα Τέχνης «Μέγας Αλέξανδρος», οι εκπρόσωποι του υπό δημιουργία Επενδυτικού και κατασκευαστικού σχήματος, απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και έδωσαν δείγματα της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν το μεγάλο αυτό έργο.

Παρουσίασαν το μέγεθος και τα χρηματοδοτικά σχήματα που εκπροσωπούν και δήλωσαν σαφώς ότι έχουν πεισθεί για το εφικτό και επιχειρηματικά αποδοτικό του σχεδίου για το Μυθολογικό Πάρκο που τους πρότεινε ο ονειροπόλος Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος.

Η αναφορά που έγινε στα «ανταποδοτικά οφέλη» που θα απολαύσουν οι Δημότες, εντυπωσίασε όλους τους παριστάμενους. Παραθέτουμε χαρακτηριστικά τριών εξ αυτών:

*Την κατασκευή και λειτουργία με έξοδα του επενδυτικού σχήματος νέων μονάδων Εντατικής Θεραπείας, στο Νοσοκομείο Άργους,

*Την «υιοθεσία» αθλητών στίβου και διακρινόμενων ομάδων,

*Την χορηγία σε πολιτιστικές δράσεις μεγάλου βεληνεκούς κ.α.

Η ομάδα του Τσάρλι Θόρτον θα επανέλθει σε λίγες ημέρες για να ξεκινήσει την εξειδίκευση της πρότασης προς τους ενδιαφερόμενους εκπροσώπους επενδυτικών σχημάτων και να κάνει τις πρώτες επαφές με αρμόδιους κρατικούς παράγοντες.

Να σημειωθεί ότι, ο Δήμος έχει ήδη εξασφαλίσει την έγκριση της Αρχαιολογίας για τον χώρο κατασκευής της Ολιστικής Επένδυσης, εδώ και 2 χρόνια, και έχει δεσμευτεί για επάρκεια στην παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, παροχής νερού και δικτύου αποχέτευσης, με την ανάλογη αποζημίωση.