Δύο μηνύσεις κατά του ξυλουργού. Θα κληθεί να δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη. Ο Χειβιδόπουλος δεν διαψεύδει τα γραφόμενα για πρόταση υποψηφιότητας στον Σταύρου.

363

Μετά τις πρώτες εντυπώσεις που δημιούργησε το παραπλανητικό ρεπορτάζ που παρουσίασε (κατ’ αποκλειστικότητα) μεγάλο αθηναϊκό κανάλι, δίνοντας άλλοθι στην αναπαραγωγή της βρόμικης είδησης από τοπικά μέσα, τα γεγονότα βάζουν τα πράγματα στη θέση τους.
Όπως βγήκε στο φως, επρόκειτο για μια απλή οικονομική διαφορά και σύγκρουση μεταξύ ενός τέως ζευγαριού. Αποκαλύφθηκε πως η γυναίκα που διαπομπεύτηκε δεν ήταν δημοτική υπάλληλος, ούτε μέλος τους δημοτικού συμβουλίου, όπως επαναλάμβαναν χωρίς ντροπή τα δημοσιογραφάκια του Αθηναϊκού βούρκου. Το σχέδιο να εμπλέξουν -προεκλογικά- τον Δήμαρχο έπεσε στο κενό. Τώρα, όλο το μαφιόζικο σχέδιο ξετυλίγεται, αποκαλύπτοντας σιγά σιγά τους εμπνευστές και τα κίνητρα.
Τα ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι ο ξυλουργός κλήθηκε να πληρωθεί μέσα σε δύο εβδομάδες από την ώρα που παρέδωσε το έργο το οποίο είχε κερδίσει με πρόχειρο διαγωνισμό (τον Σεπτέμβριο 2018). Ο ίδιος επέλεξε και δεν πήγε να πάρει τα χρήματά του από την Ταμειακή του Δήμου. Καθυστέρησε την είσπραξη γιατί, δεν μπορούσε να προσκομίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα όπως ο νόμος επιβάλλει (Ντοκουμέντο 1).
Υπάρχουν μαρτυρίες ότι, προσπάθησε να παρακάμψει το κώλυμα πληρωμής, και στράφηκε στον δρόμο του ρουσφετιού. Τελικά, τον Φεβρουάριο του 2019, και αφού συζήτησε το πρόβλημά του με πολλούς αποδέχτηκε να του γίνει κατάσχεση. Πήρε την ποθητή ενημερότητα (Ντοκουμέντο 2) των οφειλόμενων ποσών και έτσι απέκτησε «το ελευθέρας» για να εκταμιευτούν τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό, απ’ ευθείας από την Ταμειακή του Δήμου χωρίς καμία άλλη μεσολάβηση πλην της τυπικής έγκρισης πληρωμής.
Ο Τάσος Χειβιδόπουλος, που συνδέεται με συγγενικό δεσμό μαζί του και (όπως ο Σταύρου διέδιδε) τον ετοίμαζε για υποψήφιό του, δεν έκρινε αναγκαίο να ζητήσει συγνώμη από την διαπομπευθείσα, από τον Δήμαρχο και από τους Δημότες. Αυτό είναι το ήθος του.
Όσον αφορά τον Σταύρου, η Δικαιοσύνη θα αποδώσει τα πρέποντα, μετά από τις δύο μηνύσεις που μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί εναντίον του, με κατηγορίες που «δεν ξεμπλέκεις εύκολα».
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΔΗΜΟΤΗΣ