Δεν βλέπουν Τατούλη στο 2ο γύρο οι ψηφοφόροι του psifisto.gr

322

Εκτός δευτέρου γύρου ο Πέτρος Τατούλης, σύμφωνα με την κατανομή των 5.678 ψήφων που καταμετρήθηκαν, από την εξειδικευμένη πλατφόρμα psifisto.gr, στο ερώτημα «Ποιοι θα είναι οι μονομάχοι της 2ης Κυριακής στην Περιφέρεια»; 

Στο ερώτημα, τέθηκαν υπό κρίση τα θεωρούμενα φαβορί για πρόκριση στον δεύτερο γύρο, δηλαδή οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες κ.κ. Παναγιώτης Ε. Νίκας, Γιώργος Δέδες και Πέτρος Τατούλης.

Στο 7ήμερο που διήρκεσε η ψηφοφορία, ο Παναγιώτης Νίκας βρισκόταν σταθερά στην πρώτη θέση και τη μάχη για την δεύτερη την έδιναν ο σημερινός Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, με τον Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε.

Η τελική καταμέτρηση, με το κλείσιμο της ψηφοφορίας, έδειξε τα εξής αποτελέσματα!

ΠΑΝ. ΝΙΚΑΣ ποσοστό 50% και 2849 ψήφοι από τους 5.678

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ ποσοστό 27% και 1535 ψήφοι από τους 5.678

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ποσοστό 23% και 1294 ψήφοι από τους 5.678

Να θυμίσουμε πως η ψηφοφορία δεν αποτελεί δημοσκόπηση ούτε έκφραση πρόθεσης ψήφου. Είναι όμως ενδεικτική του κλίματος μεταξύ μεγάλου τμήματος του εκλογικού σώματος.

Η ψηφοφορία είναι βέβαιο πως έχει επηρεαστεί από το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Νίκας έχει ήδη «βγάλει στη μάχη» περισσότερους από 80 υποψήφιους, έναντι είκοσι περίπου του Γιώργου Δέδε που ξεκίνησε αργά και 20 περίπου του Πέτρου Τατούλη που δείχνει να δυσκολεύεται. Έχει ακόμη επηρεαστεί από την προσωπική άποψη των ψηφοφόρων για το ποιόν και την προσωπικότητα των τριών υποψηφίων.