Αυτοί οι ωραίοι Έλληνες…

267

Πανό για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά του πρωθυπουργού των … «Πρεσπών» Αλέξη Τσίπρα αναρτήθηκε, στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Το πανό ανέγραφε «Macedonia is Greek. Tsipras is a traitor” («H Μακεδονία είναι ελληνική. Ο Τσίπρας είναι προδότης») και το ανέπτυξαν το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής, έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 40 περίπου Έλληνες, προεξάρχοντος του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Ελευθέριου Συναδινού και Προέδρου του κόμματος «Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση» που ο ίδιος έχει ιδρύσει, της Κυπρίας Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), Γιώργου Τάτσιου και του Δημοτικού Συμβούλου Λαμίας και Προέδρου του Κέντρου Μελετών “φ”, Γιώργου Σαγιά.

Η κίνηση ξάφνιασε τους υπευθύνους ασφαλείας, που ζήτησαν να κατέβει το πανό, ενώ κινήθηκαν και με απειλητική διάθεση προς μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), που νωρίτερα ύψωσαν στον ίδιο χώρο λάβαρο της Μακεδονίας.

Οι ωραίοι Έλληνες ολοκλήρωσαν τη δράση και αποχώρησαν, επιτυγχάνοντας να προβληθεί το θέμα διεθνώς.