Χρηματοδότηση από Δέδε για να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο της Αργολίδας

82

Με εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ποσού ύψους ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.500.000€) για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης ζημιών των οδικών υποδομών της Αργολίδας, που επλήγησαν από τη φυσική καταστροφή της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018, καθώς και την πραγματοποίηση των απαραίτητων συνοδών υδραυλικών τους  έργων.

Υπενθυμίζεται ότι οι Δήμοι Άργους, Ναυπλίου, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, των οποίων οι υποδομές είχαν πληγεί από τους θυελλώδεις ανέμους και τις έντονες, μεγάλου ύψους και διάρκειας, βροχοπτώσεις του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά» έχουν ήδη ενισχυθεί από το Υπουργείο Υποδομών με σημαντικές χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των υποδομών τους.

«Πρόκειται για ακόμα έναν κρίκο στη μακρά αλυσίδα των παρεμβάσεών μας στην κατεύθυνση αποκατάστασης των υποδομών της Πελοποννήσου που τα τελευταία χρόνια πλήττονται με ιδιαίτερη συχνότητα και σφοδρότητα από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές», επισήμανε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Θυμίζουμε ότι, ο Γιώργος Δέδες, λίγες ημέρες μετά το χτύπημα του κυκλώνα, είχε επισκεφθεί την Αργολίδα ξεκινώντας από τον Δημήτρη Καμπόσο στο Δήμο Άργους. Συνοδευόμενος από κλιμάκιο μηχανικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών, πραγματοποίησε αυτοψίες στις πληγείσες υποδομές και σειρά συσκέψεων με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φορείς της περιοχής. Τότε είχε διαπιστωθεί με τεκμηριωμένο τρόπο, η αναγκαιότητα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την επανόρθωση των βλαβών στα πληγέντα δίκτυα.

«Η Γενική Γραμματεία Υποδομών δρομολόγησε τη χρηματοδότηση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, προκειμένου να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυό της και να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της», δήλωσε ο Γιώργος Δέδες, τονίζοντας πως τα έργα θωράκισης και συντήρησης των υποδομών αποκτούν πλέον πρωτεύουσα θέση στην ιεράρχηση κάθε σοβαρού πολιτικού σχεδίου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.