Κολυμβητήριο και Ανάπλαση της πλατείας τα πιο αγαπημένα έργα από όσα έκανε ο Καμπόσος

125

Δύο έργα συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, στο ερώτημα της εξειδικευμένης πλατφόρμας ψηφοφοριών  http://psifisto.gr/ «Ποιο έργο του Δημ. Καμπόσου θεωρείτε ότι είναι πιο σημαντικό». Η ανάπλαση της πλατείας και το υπό κατασκευή κολυμβητήριο, συγκέντρωσαν αθριστικά το 65.1% των ψήφων.

Οι καταγεγραμμένες ψήφοι, έφτασαν τελικά τις 23.208 και διαμοιράσθηκαν ως εξής:

Η ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Πέτρου συγκέντρωσε 7.627 ψήφους και ποσοστό 32.7%.

Το υπό κατασκευή Κολυμβητήριο, συγκέντρωσε 7. 604 ψήφους και ποσοστό 32,4%.

Η επέκταση του Σχεδίου Πόλεως, συγκέντρωσε 3.107 ψήφους και ποσοστό 13,4%.

Τα σχολεία Ινάχου και Κουτσοποδίου, συγκέντρωσαν 1732 ψήφους και ποσοστό 7,5%.

Η Αίθουσα Τέχνης Μέγας Αλέξανδρος, συγκέντρωσε 1.707 ψήφους και ποσοστό 7,2%.

Η ασφάλιση των μαθητών, συγκέντρωσε 1431 ψήφους και ποσοστό 6,8%.

Η πρωτιά που κατέκτησε η πλατεία δείχνει πως η καινοτόμος μορφή της ανάπλασης βρήκε ανταπόκριση στην αισθητική των Δημοτών και στη λειτουργικότητα της πόλης του Άργους.

Η δεύτερη θέση, με βραχεία κεφαλή από την πρώτη, δείχνει τον βαθμό επιθυμία των Αργείων στο να αποκτήσουν το δικό τους κολυμβητήριο. Ένα αίτημα που ικανοποίησε ο Δημήτρης Καμπόσος, εν ώρα κρίσης, σε αντίθεση με τους προηγούμενους δημάρχους που δεν το είχαν ιεραρχήσει σωστά.

Η τρίτη θέση που κέρδισε η επέκταση του σχεδίου πόλεως θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως φυσιολογική καθώς, αν και είναι από τα σπουδαιότερα έργα που αφορούν την πόλη και που η δημοτική αρχή Καμπόσου έφερε εις πέρας, δεν προβλήθηκε επαρκώς με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην κατανοεί την σπου δαιότητα του έργου και την δυσκολία να έρθει εις πέρας ένα έργο που λίμναζε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Η Αίθουσα Τέχνης και τα σχολεία Ινάχου και Κουτσοποδίου, λογικά βρέθηκαν χαμηλά γιατί ως έργα δεν θεωρούνται «πιασιάρικα».

Τέλος, η τελευταία θέση που κατατάχθηκε η δωρεάν ασφάλιση των μαθητών, βρίσκεται προφανώς σε μεγάλη αναντιστοιχία με την κοινωνική προσφορά του έργου και θα μπορούσε να ερμηνευθεί εκ του γεγονότος ότι για προφανείς λόγους, η Δημοτική Αρχή δεν έχει κοινολογήσει την χρησιμότητά του τη στιγμή που ο μισός πληθυσμός υποφέρει ασφαλιστικά.

Τα έργα που τέθηκαν σε αξιολόγηση ήταν:

– ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ “Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

– ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ

– ΣΧΟΛΕΙΑ ΙΝΑΧΟΥ – ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ

– ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ

– ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

– ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΥΣ

Τα τελικά αποτελέσματα τα βλέπετε αν πατήσετε ΕΔΩ