Δημοπρατήθηκε ο κυκλικός κόμβος που βάζει τέλος στο κυκλοφοριακό χάος στην είσοδο του λιμένος Ναυπλίου

132

Ο κυκλικός κόμβος, τον οποίο προβλέπει το Master Plan του λιμένος Ναυπλίου δημοπρατήθηκε και σύντομα αναμένεται η υπογραφή του συμφωνητικού με τον ανάδοχο, για την κατασκευή του έργου.

Ο κόμβος διαμορφώνεται στην είσοδο του Λιμανιού στην συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας με την Πολυζωΐδου. Ως συνοδά έργα θα κατασκευασθούν διαβάσεις σε όλες τις συμβάλλουσες οδούς (για την ασφαλή διέλευση των πεζών), τοπική διαπλάτυνση πεζοδρομίων, χώρος για προσωρινή στάθμευση οχημάτων και μοτοσυκλετών που θα εξυπηρετούν τα καταστήματα πέριξ του κόμβου, χώρος για τη στάθμευση ποδηλάτων καθώς και νησίδα για να τοποθετηθούν κιόσκια πληροφόρησης κλπ.

Αναφερόμενος στην υπό κατασκευή κυκλοφοριακή σύνδεση και στην αναμενόμενη αναβάθμιση της περιοχής, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, δήλωσε: «Κύριο μέλημα μας είναι η ασφαλής μετακίνηση των πεζών και η αντιμετώπιση, χωρίς προβλήματα, μιας διαρκώς αυξανόμενης κίνησης οχημάτων -επισκεπτών χάρη στην γοητεία που η παρεμβάσεις μας έχουν προσδώσει σε μία ήδη θελκτική πόλη».