Ο Δημ. Κωστούρος κρατά το Ναύπλιο πιο καθαρό από ότι το είχε ο Παν. Αναγνωσταράς. Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του psifisto.gr

237

Ολοκληρώθηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου 2019, η ψηφοφορία που διοργανώθηκε από την εξειδικευμένη πλατφόρμα ψηφοφοριών της ιστοσελίδας  https://psifisto.gr/ με θέμα «Πότε ήταν το Ναύπλιο πιο καθαρό». Το ερώτημα είχε ως συγκριτικό πεδίο τις δημαρχιακές περιόδους των Δημήτρη Κωστούρου και Παναγιώτη Αναγνωσταρά, που είναι και οι κύριοι πρωταγωνιστές των εκλογών στον Δήμο Ναυπλιέων.

Στην ψηφοφορία, που ξεκίνησε την 31η Ιανουαρίου 2019, καταμετρήθηκαν τελικώς 15.693 ψήφοι και οι συμμετέχοντες ανέδειξαν ως πιο επιτυχημένο Δήμαρχο στα θέματα της καθαριότητας της πόλης τον Δημήτρη Κωστούρο με 46% (7.342 ψήφοι). Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς ψηφίσθηκε από το 17% (2.701 ψήφοι). Ιδιαιτέρως υψηλό ήταν και το ποσοστό του Κανένας από τους δύο με 35% (5.650 ψήφοι).

Μια πιο προσεκτική ματιά των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας δείχνει πως υπάρχει έντονος προβληματισμός για τον βαθμό ή τον τρόπο που γίνεται η καθαριότητα στο Ναύπλιον (το 35% δεν επιβραβεύει την δημοτική αρχή) πλην όμως, αναγνωρίζεται πως η ποιότητα των εργασιών καθαριότητας έχει αναβαθμιστεί επί δημαρχίας Κωστούρου, έναντι της εποχής Αναγνωσταρά, και γι’ αυτό οι θετικές ψήφοι υπέρ του Δημ. Κωστούρου είναι τριπλάσιες από αυτές του Παν. Αναγνωσταρά.

Να θυμίσουμε ότι στο ερώτημα που είχε τεθεί δεν υπήρχε διαφοροποίηση μεταξύ πόλης του Ναυπλίου και άλλων Δημοτικών Κοινοτήτων που συναποτελούν τον Καλλικρατικό Δήμο.