Με αφορμή τις συνεχείς επικλήσεις του Δήμου Άργους Μυκηνών προς την Αντιπεριφέρεια Αργολίδας «να επισπεύσει τον καθαρισμό των ρεμάτων που είναι στην αρμοδιότητά της γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υπερχείλισης και νέων καταστροφικών πλημμυρών»,  αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο της εφημερίδας “ΔΗΜΟΤΗΣ”, που είχε γραφεί αμέσως μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

“Η κρίση αναδεικνύει τους Ηγέτες

Την ώρα που ο στρατηγός Χειβιδόπουλος “διοικούσε τις στρατιές” του μέσα από το γραφείο του ή κάνοντας συσκέψεις σε ασφαλείς χώρους, ο Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος του Δήμου μας, που δέχτηκε το κύριο βάρος των εξτρεμιστικών καιρικών φαινομένων του ΖΟΡΜΠΑ, έτρεχε σε όλα τα σημεία του Δήμου του, αγωνιώντας για την ασφάλεια των συνδημοτών του, την προστασία της περιουσίας τους και των υποδομών του δήμου.

Ο συνεχής έλεγχος των επικίνδυνων σημείων, υπό συνθήκες καταιγιστικής βροχής και εκκλήσεις βοήθειας, δεν εμπόδισε τον Δήμαρχο να επικοινωνεί με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση ζητώντας την οικονομική στήριξη των πληγέντων. Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Δέδε ζητώντας πιστώσεις για την αποκατάσταση των δημοτικών υποδομών. Με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Με τον ΕΛΓΑ, για τις αγροτικές αποζημιώσεις και με πολλούς άλλους.

Βγήκε με σκαρπίνια το μεσημέρι από το Δημαρχείο, και πηγαίνοντας στο σπίτι να αλλάξει, είδε τα νερά να πετάνε τα φρεάτια και να δημιουργείται κίνδυνος για τα μηχανάκια. Δεν δίστασε να τσαλαβουτήσει στα νερά για να κλείσει το φρεάτιο και να παρεμποδίσει ένα πιθανό ατύχημα.

Φόρεσε μπότες και αμπέχωνο και βγήκε στον χαλασμό. Εμψύχωσε συνεργεία, έδωσε συνεντεύξεις, συντόνισε συνεργάτες… και βέβαια όταν χρειάσθηκε συμμετείχε και σε συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Οι Ηγέτες αναδεικνύονται στις κρίσεις. Και εμείς έχουμε Δήμαρχο που πάλεψε τα χρόνια της κρίσης και κράτησε το Δήμο Άργος Μυκηνών όρθιο οδηγώντας τον στην επόμενη μέρα.

Έχουμε Δήμαρχο, που δεν είναι χαρτογιακάς ούτε παιδί του κομματικού σωλήνα.

Δήμαρχο, που είναι Παιδί του Λιμανιού και του Σαλονιού!”

(Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα “ΔΗΜΟΤΗΣ”)

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν