Η βραβευμένη ποιήτρια Μαρία Παναγιωτίδου θα είναι υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Αργολίδας με τον Παν. Νίκα

528
Παναγιωτίδου Μαρία

Η παράταξη «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα Μαρία Παναγιωτίδου. Η γνωστή ποιήτρια και στιχουργός θα είναι υποψηφία Περιφερειακή Σύμβουλος, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο”, «είναι μια γυναίκα δραστήρια και με όρεξη για προσφορά στα κοινά, η οποία μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην αλλαγή προς το καλύτερο τόσο της Αργολίδας, όσο και της Πελοποννήσου».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ

Η ποιήτρια Μαρία Αποστόλου Παναγιωτίδου ζει στις Μυκήνες του Άργους. Η ποιητική της συλλογή «ΕΙΚΟΝΟΠΛΑΣΊΕΣ» κυκλοφόρησε το 2015 και αρκετά ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί από το γνωστό συνθέτη Ματθαίο Γιαννούλη. Το Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε η μουσική ενότητα «ΑΡΛΕΚΊΝΟΙ», που περιλαμβάνει άλλα πέντε μελοποιημένα ποιήματά της. Το 2016 πήρε το Β΄ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό ποίησης της UNESCO για το ποίημα «Μια Ωδή στο Διονύσιο Σολωμό». Η νέα ποιητική της συλλογή «ΠΑΧΝΗΣ ΙΑΧΕΣ» αποτελούμενη από 27 ποιήματα, στον πρόσφατο παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης Κ.Π. Καβάφης, κέρδισε επάξια το δεύτερο βραβείο.