17 Ιανουαρίου – Η Σελήνη συντροφεύει τις Πλειάδες

182
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας

Και ενώ βαδίζουμε με σταθερά βήματα προς τη δεύτερη έκλειψη του Ιανουαρίου, που θα γίνει στις 21 του μήνα, και θα είναι ολική Σελήνης, διάφορα γεγονότα μεσολαβούν, και κερδίζουν το ενδιαφέρον μας. Ένα από αυτά τα γεγονότα είναι και η συνάντηση της Σελήνης με τον αστερισμό των Πλειάδων.

Οι Πλειάδες είναι ένα από τα πιο όμορφα αστρικά σμήνη, και ο λαός μας τους έχει δώσει το όνομα Πούλια. Περιλαμβάνουν περίπου 500 αστέρια, που βρίσκονται στον αστερισμό του Ταύρου. Τα κυριότερα από αυτά είναι επτά, και είναι γνωστά ως οι Επτά Αδελφές, αν και μόνο τα έξι είναι ορατά με γυμνό μάτι. Ανάμεσα στα λαμπερότερα αστέρια, βρίσκονται και οι γονείς των Πλειάδων, Άτλας και Πλειόνη.

Στις 17 Ιανουαρίου, τρεις ώρες μετά τα μεσάνυχτα, η Σελήνη θα βρίσκεται παρέα με την Αλκυόνη, το κυριότερο αστέρι των Πλειάδων. Αν ξεπεράσουμε το ρομαντισμό που μας εμπνέει τόσο η Σελήνη, όσο και ο επτά χαριτωμένες αδελφούλες, και προσγειωθούμε στην πραγματικότητα και την ξύλινη γλώσσα της αστρονομίας και της αστρολογίας, θα δούμε ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Η αστρολογία μας λέει πως όταν οι Πλειάδες βρίσκονται μαζί με τη Σελήνη, προκαλούν τραυματισμό στο πρόσωπο, ασθένειες, κακοτυχία, πληγές, φυλακίσεις, ατίμωση, τύφλωση, παραποίηση, εξαπάτηση και προδοσίες. Όταν μάλιστα βρίσκονται στον έβδομο οίκο, η τύφλωση – κυριολεκτικά ή μεταφορικά, είναι σίγουρη.

Η Αλκυόνη μαζί με τη Σελήνη, στον 7ο οίκο, θα πρέπει να μας κάνουν ιδιαίτερα προσεκτικούς, και να μας προετοιμάσουν για την εξαπάτηση, την προδοσία και την παραποίηση της πραγματικότητας που θα ακολουθήσει μετά ή κατά τη διάρκεια της 17ης Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα που η Αλκυόνη θα βρίσκεται με τη Σελήνη, θα ανατέλλει το ζώδιο του Σκορπιού, και ο κυβερνήτης του Άρης, θα συμβολίζει το λαό. Ο Άρης θα βρίσκεται στον 4ο οίκο, τον οίκο της Πατρίδας, δυνατός μεν ως κυβερνήτης του Κριού, αλλά ετοιμοπόλεμος και αποφασισμένος για συγκρούσεις με τον Κρόνο που θα τον «χτυπάει» με όψη τετραγώνου. Εξ άλλου, ο Σκορπιός ως ωροσκόπος της στιγμής, μας προδιαθέτει αρνητικά, και μας βάζει σε σκέψεις και υποψίες ότι κάποια «εξαπάτηση» βαριάς μορφής θα βρίσκεται προ των πυλών.

Οι αντιδράσεις και οι συγκρούσεις δεν αρχίζουν αμέσως, αλλά θα κλιμακώνονται σταδιακά, αρχικά σε τοπικό επίπεδο, και αργότερα θα πάρουν μαζική μορφή. Δυο ευνοϊκοί πλανήτες, η Αφροδίτη και ο Δίας, θα συνδράμουν τον αγριεμένο λαό. Ίσως δοθούν κάποια οικονομικά οφέλη, ασήμαντα στην πραγματικότητα, που κατά τη γνώμη των κυβερνώντων, θα αποτελέσουν το μέσον που θα μπορούσε να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Κάποιοι θα εφησυχάσουν και κάποιοι θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις. Όπως είπαμε, οι Πλειάδες μαζί με τη Σελήνη προκαλούν «τύφλωση».

Οι Πλειάδες βρίσκονταν στον αστερισμό του Ταύρου πριν 4.000 χρόνια, και τον εγκατέλειψαν το έτος 2.000 για να ξεκινήσουν τη νέα «καριέρα» τους στον αστερισμό των Διδύμων. Η μυθολογία λέει πως οι επτά αδελφούλες, Μαία, Ταϋγέτη, Ηλέκτρα, Στερόπη, Κελαινώ, Αλκυόνη και Μερόπη, αυτοκτόνησαν από τον καημό τους για την τιμωρία που επεβλήθη στον πατέρα τους Άτλαντα, να σηκώνει στους ώμους του τον κόσμο. Ο ελεήμων Δίας όμως τις τοποθέτησε στο ουράνιο στερέωμα, να φέγγουν και να λαμποκοπούν.