Το πιο όμορφο αντίο στον ανθυπαστυνόμο Δημήτρη Γκόβα

1258

της Χριστίνα Σιδέρη

Αντίο Δημήτρη, σε ευχαριστώ…

Τον Δημήτρη Γ. τον γνώρισα το 2011. Έσωσε κυριολεκτικά το “τομάρι” μου από τους αναρχικούς, όταν μου πέταξαν ένα τσιμεντόλιθο από τον πρώτο όροφο κτιρίου υπό κατάληψη. Βλέπεις κρατούσα Ελληνική Σημαία και ήμουν στόχος. Ο “ΔΕΛΤΑΣ” με τράβηξε στην άκρη, έβγαλε το κράνος και με κοίταξε στα μάτια. Με ρώτησε αν είμαι καλά και όταν με είδε να χαμογελάω, μου είπε “Δεν μασάς έτσι;” “Όχι ρε ΔΕΛΤΑ, δεν μασάω. Θέλω να πιστεύω ότι είμαι από τη στόφα της Ελληνίδας που αντιστέκεται και δεν φοβάται. Πάντως σε ευχαριστώ ειλικρινά γιατί μου έσωσες το κεφάλι” του είπα. “Κοπελιά, τιμή μου και υποχρέωση μου” μου απάντησε και έβαλε ξανά το κράνος του, καβάλησε τη μηχανή του και μαζί με τους υπόλοιπους έφυγε.

Στη ζωή μου τα περισσότερα φωτεινά χαμόγελα, την περηφάνια, το παράστημα, τα πανέξυπνα μάτια, το πάθος για το Εθνόσημο και την αγάπη για τον πολίτη, τα έχω αντικρίσει στους ΔΕΛΤΑδες. Αγνά παιδιά που κυριολεκτικά τιμούσαν την ΕΛΑΣ. Μεγαλείο ψυχής, τιμής και ανδρείας. Αιχμή του δόρατος της αστυνομίας αλλά και εξιλαστήρια θύματα της πολιτικής των ανδρείκελων του ΣΥΡΙΖΑ, που έκαναν παρασκηνιακά παιγνίδια με τους αναρχικούς. Άνδρες με Α κεφαλαίο που δεν επέτρεψαν να καίγεται η Ελληνική Σημαία μπροστά τους.

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ είναι συνυφασμένη με το όνομα του Δημήτρη Γ., με τη δράση του και με τις πράξεις του. Αυτός έχτισε τον θρύλο της Ομάδας ΔΕΛΤΑ που έκανε τα Εξάρχεια να τρέμουν στο άκουσμα των δίκυκλων της. Βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο τρομοκρατικών ομάδων για τη δράση του γνωρίζοντας πως ο Δημήτρης ήταν πραγματική απειλή γι’ αυτούς. Είχε μελετήσει τις κινήσεις τους, είχε καταγράψει πρόσωπα και καταστάσεις, γνώριζε όσα έπρεπε να γνωρίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Τελικά με την κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ ο Δημήτρης μετατέθηκε στο Κρανίδι Αργολίδας όπου και συνέχισε να υπηρετεί στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.

Κόσμημα ο Δημήτρης Γ. για την Ελληνική αστυνομία, τιμή και περηφάνια της. Άξιος, άξιος, άξιος, παλικάρι, όπως και όλα τα παιδιά της ΔΕΛΤΑ. Όταν εχθές άκουσα για το θάνατο του, δεν ήξερα για ποιον πρόκειται, το έμαθα πριν από λίγο. Δεν πίστεψα ούτε στιγμή το παραμύθι με τη χρήση ναρκωτικών που έσπευσαν τα ΜΜΕ να του φορτώσουν. Όχι ο Δημήτρης Γ. δεν είχε καμία σχέση με αυτά. Εύχομαι να βρεθούν άξιοι άνθρωποι μέσα στην αστυνομία και όχι ριψάσπιδες για να διαλευκάνουν αυτό το σπατάλημα ζωής. Εύχομαι να συμπεριφερθούν όπως θα δρούσε ο Δημήτρης Γ. γι αυτούς.

Ευχαριστώ Δημήτρη και καλή αντάμωση.

ΠΗΓΗ: Προσωπική σελίδα Facebook της Χριστίνα Σιδέρη