Ο Τατούλης προκαλεί κρίση στη Νέα Δημοκρατία. Πειθαρχικό για 5 ανυπάκουους

44
Ο Βασίλης Σιδέρης πληρώνει την επιλογή του με απομάκρυνση από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να πολιτικοποιήσει τις Περιφερειακές εκλογές και η πρόσκληση των κομματικών στελεχών να συνταχθούν με την γραμμή αυτή δεν πέρασε χωρίς απώλειες, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πέντε Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη, αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την κομματική γραμμή και παραμένουν στην παράταξη “Νέα Πελοπόννησος”.

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ακολουθώντας την σκληρή γραμμή που είχε εφαρμόσει και σε άλλες Περιφέρειες, καλεί τα στελέχη της «…σε γραπτή απολογία, σχετικά με την αντι-δεοντολογική σας συμπεριφορά αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και τις ήδη γνωστές σε εσάς αποφάσεις του Κόμματος για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα».

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που καλούνται σε γραπτή απολογία, με προθεσμία που λήγει σήμερα, είναι:

1) Σιδέρης Βασίλειος, Περ. Σύμβουλο Αργολίδας
2) Παπαφωτίου Απόστολος, Περ. Σύμβουλο Κορινθίας
3) Μπούζα Αντωνία, Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας
4) Γκούνης Απόστολος, Περ. Σύμβουλο Μεσσηνίας
5) Πετρίτσης Γεώργιος, Περ. Σύμβουλο Κορινθίας
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΛΙΣΗΣ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ
«Θέμα: Κλήση σε Γραπτή Απολογία
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής πρόσκλησης του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. κ. Τάσου Γαϊτάνη, στην οποία δεν ανταποκριθήκατε, καλείστε σε γραπτή απολογία, σχετικά με την αντι-δεοντολογική σας συμπεριφορά αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και τις ήδη γνωστές σε εσάς αποφάσεις του Κόμματος για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

Kαλείστε να αποστείλετε την γραπτή σας απολογία, έως την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, στον Γραμματέα της ΠΕ της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη στην διεύθυνση: gram_pe@nd.gr.

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. –Βουλευτής Ηρακλείου».