Ο Γραμματικόπουλος αποχωρεί από τη διεκδίκηση της δημαρχίας

62
Χρήστος Γραμματικόπουλος

Οι φήμες του τελευταίου τριμήνου του 2018 πύκνωσαν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων για να μεταβληθούν, τις τελευταίες ημέρες, σε πληροφορίες από έγκριτες πηγές. Απομένει πλέον η δήλωση επιβεβαίωσης του ίδιου του Χρήστου Γραμματικόπουλου, ο οποίος προβληματίζεται για το αν θα κάνει μια απλή ανακοίνωση ή αν θα οργανώσει συνέντευξη τύπου για να πει, μέσω των δημοσιογράφων, στους Ναυπλιείς ψηφοφόρους ότι «Στις εκλογές του Μαΐου του 2019 δεν θα συμμετέχω στη μάχη διεκδίκησης της δημαρχιακής ευθύνης».

Είναι μια φυσιολογική απόληξη των εξελίξεων καθώς, ο ευπρεπής επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βίωσε σταδιακά την απώλεια της πλειοψηφίας των δημοτικών του συμβούλων, που προσχώρησαν στην παράταξη του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου. Συγχρόνως όμως, έζησε την απομείωση της εκλογικής του βάσης που κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος στράφηκε προς τον τ. δήμαρχο Παναγιώτη Αναγνωσταρά που επανήλθε διεκδικών τη δημαρχία.

Η εξέλιξη αυτή δυναμώνει την παράταξη του Δημήτρη Κωστούρου καθώς ένα τμήμα ψηφοφόρων θα οδηγηθεί στην επιλογή της παράταξης Nαύπλιο επόμενη μέρα”, καθιστώντας εφικτή μια μεγάλη νίκη και επανεκλογή από την πρώτο γύρο των εκλογών. Μια νίκη που θα του εξασφαλίσει και την δυνατότητα εκλογής περισσοτέρων συμβούλων και, βεβαίως, μιας φιλικής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Π.Ι.Δ