Ο Γιώργος Δέδες μπήκε και επίσημα στη εκλογική μάχη για την Περιφέρεια. Ανακοίνωσε όνομα, Διακήρυξη και στόχους της παράταξής του

161
Γιώργος Δέδες με Νίκο Πατσαρίνο και Γιώργο Πουλοκέφαλο

Την υποψηφιότητά του ως Περιφερειάρχου Πελοποννήσου ανακοίνωσε, χθες Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, ανακοινώνοντας συγχρόνως την δημιουργία της παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» για την Πελοπόννησο. 

Ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε στο όνομα, τη Διακήρυξη και τους στόχους της παράταξής του, χαρακτηρίζοντας τον συνδυασμό του ως «ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό». Όπως δήλωσε «θα τον στελεχώσουν δραστήριοι κοινωνικά και πολιτικά άνθρωποι με καταγεγραμμένη διαδρομή στους χώρους της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών δράσεων, χωρίς κομματικά κριτήρια, ή άλλα στεγανά».

Μιλώντας για το πρόγραμμα της παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» για την Πελοπόννησο είπε πως «θα παρουσιαστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα και θα είναι ένα πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο, διαφανές, κοστολογημένο, με σαφείς προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης».

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο κ. Νίκος Πατσαρίνος, επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» και ο κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, οι οποίοι δήλωσαν ότι συστρατεύονται στην παράταξη «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» για την Πελοπόννησο.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης χρησιμοποίησε το σύνθημα «Ανάπτυξη στην Πράξη, με Εμπειρία, Σχέδιο και Αποφασιστικότητα» και αναφέρθηκε στους πρωτεύοντες στόχους της παράταξης, δίνοντας έμφαση στα εξής:

  • Περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από διαδικασίες Δημοκρατίας και Διαφάνειας,
  • Στρατηγική συνδυασμένων δράσεων με ιεραρχημένους στόχους και προτεραιότητες, έξω από τη λογική των εφήμερων λύσεων και των μπαλωμάτων,
  • Ενθάρρυνση θεσμών συμμετοχικής Δημοκρατίας με τη μορφή τοπικών και περιφερειακών δημοψηφισμάτων,
  • Νέο μοντέλο διοίκησης με ψηφιοποίηση υπηρεσιών επικοινωνίας και διεκπεραίωσης με τον πολίτη,
  • Υιοθέτηση θεσμών και μηχανισμών διαφάνειας και λογοδοσίας των οργάνων της Περιφέρειας,
  • Διαπεριφερειακές συνεργασίες εντός χώρας. Συνεργασίες με Ευρωπαϊκές Περιφέρειες και Ευρωπαϊκούς Θεσμούς – Άντληση χρηματοδοτήσεων.

«Ο σεβασμός στους Πελοποννήσιους σημαίνει ότι στη μάχη που θα δώσουμε ως  παράταξη θα έχουν θέση όλοι όσοι έχουν αγάπη για τον τόπο μας, εμπειρία και ανιδιοτελή πρόθεση να συνεισφέρουν στην πρόοδο της Περιφέρειας», τόνισε.