Να δείξουμε την οργή μας στους πολιτικούς που μας περιφρονούν και μας εξαπατούν

68

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Οι συστημικοί πολιτικοί διακηρύσσουν πως «Ο Λαός είναι η κυρίαρχη δύναμη στην διακυβέρνηση της χώρας». Μας λένε ακόμη πως «ενεργούν κατ’ εντολή του, σύμφωνα με τη θέλησή του και για το καλό του».

Πόσο αλήθεια είναι αυτό;

Αφού ο Λαός είναι η κυρίαρχη δύναμη, γιατί δεν τον ρωτούν με ένα δημοψήφισμα για τη θέλησή του σχετικά με το θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας; Και ακόμη χειρότερα, αφού ο Λαός έχει εκφράσει με δεκάδες συλλαλητήρια, διαδηλώσεις και καταλήψεις, όπου συμμετείχαν εκατομμύρια Έλληνες, την αντίθεσή του προς την επιχειρούμενη παράδοση Εθνικών συμφερόντων και ιστορικών δικαίων, γιατί δεν τον υπακούουν; Τι είδους εκπρόσωποι είναι; Και για να είμαι πιο σαφής, τίνος εκπρόσωποι είναι;

Οι συστημικοί πολιτικοί, περιφρονούν τον Λαό, και την εντολή του οποίου υπέκλεψαν για να τον κυβερνήσουν, σύμφωνα με όσα υποσχέθηκαν. Συνωμοτούν και διαπλέκονται μεταξύ τους, κάνοντας αλαξοκομματικές μεταβάσεις επιβάλλοντας στο Λαό τον ρόλο του θεατή και όχι του συμμέτοχου ή του συνδιαμορφωτή των εξελίξεων. Παραβιάζουν το συμβόλαιο με τον Λαό, χωρίς να τιμωρούνται.

Ο Τσίπρας, και ο Μητσοτάκης, η Φώφη και ο Θεοδωράκης, μιλούν ερήμην του Λαού αποκλείοντάς τον από το Συνταγματικός του δικαίωμα να εκφραστεί και να εισακουσθεί. Η μοίρα των Ελλήνων και του Ελληνισμού, καθορίζεται από τον αριβισμό πενήντα ανθρώπων, την ελαστική συνείδηση άλλων διακοσίων και την αποδοχή των μεθοδεύσεών τους από ένα κρίσιμο αριθμό ψηφοφόρων.

Ο Λαός στην πλειοψηφία του, παραμένει δέσμιος των αδυναμιών του και μοιρολατρικά ακολουθεί το δρομολόγιο που επιτηρούν τα συστημικά τσοπανόσκυλα παρέχοντας στον εαυτό του δικαιολογίες του τύπου «και τι να κάνουμε» ή «όλοι το ίδιο είναι».

Ο Λαός με ναρκωμένη την ψυχή του και χαλασμένη την πυξίδα του, αποδέχεται να ψηφίζει κόμματα και πολιτικούς που τον περιθωριοποιούν και τον περιφρονούν. Κόμματα που τον χρησιμοποιούν και τον εκμεταλλεύονται όπως οι τσιφλικάδες του κολίγους, μέχρι τον ξεσηκωμό του Κιλελέρ.  

Η πολιτική και πολιτειακή συμφωνία που το σύστημα μας επιβάλλει είναι απλό:

Αυτοί επιλέγουν, τα πρόσωπα μεταξύ ποίων πρέπει να διαλέξουμε για να ψηφίσουμε. Εμείς ψηφίζουμε.

Αυτοί αποφασίζουν τα προνόμια και τις απολαβές τους. Εμείς πληρώνουμε.

Αυτοί περικόπτουν τις μισθολογικές μας αμοιβές και τις συντάξεις των δικών μας ταμείων. Εμείς αποδεχόμαστε.

Αυτοί φτιάχνουν Σύνταγμα που προβλέπει «παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας για λόγους εθνικού συμφέροντος». Εμείς το αγνοούμε.

Αυτοί γκριζάρουν το Αιγαίο και παραχωρούν το όνομα της Μακεδονίας. Εμείς  τους επιτρέπουμε, ακόμη, να νομοθετούν.

Ίσως θα έπρεπε να θυμηθούμε όλοι, συστημικοί πολιτικοί και λαός, αυτό που έλεγαν οι παλαιοί: «Φωνή Λαού … Οργή Θεού». Και αφού το θυμηθούμε να φωνάξουμε, ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ, «έξω αλήτες από την παράγκα» και να δείξουμε την οργή μας με ένα τρόπο που δεν θα έχει γυρισμό για όλους αυτούς που μας περιφρονούν και μας εξαπατούν.