ΑΡΘΡΟ: Οι εργολάβοι της τεχνητής πόλωσης είναι εδώ!

27
Νικόλαος Η. Σκαντζός

γράφει ο Νικόλαος Η. Σκαντζός

Εδώ και λίγες ημέρες, όσοι διατηρούμε ακόμη τη διαστροφική συνήθεια, να παρακολουθούμε τις ειδήσεις των 8, διαπιστώνουμε ότι η δήθεν κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Δ. ξεκίνησε για τα καλά και όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές το ψευτοθερμόμετρο της έντασης θα πλησιάζει   το…κόκκινο .

Βλέπουμε ότι έχουν ανεβάσει τους τόνους, μέσα από

μία θεατρική παράσταση, ενός θεατρικού έργου με τίτλο: “κάνουμε ότι μαλώνουμε”

Παρακολουθώντας ο ανυποψίαστος τηλεθεατής τις εκατέρωθεν δηλώσεις Πολάκη- Γεωργιάδη π.χ., του δημιουργείται η εντύπωση ότι αυτοί οι δύο, είναι έτοιμοι να βγάλουν τα κουμπούρια και να….μονομαχήσουν !

Από κοντά και οι ” μυημένοι ” στο κόλπο δημοσιογράφοι, οι όποίοι είτε από τη θέση του πληρωμένου κονδυλοφόρου, είτε από τη θέση του νοικιασμένου λαρυγγιού, αρθρογραφούν και σχολιάζουν τις δήθεν κόντρες των πολιτικών, με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να “εισπράττονται” από το πόπολο, όχι μόνο σαν πραγματικές, αλλά να δίνεται η εντύπωση ότι το μίσος των “αντιπάλων” είναι ατελείωτο, χαώδες και αγεφύρωτο !

Τους ακούς π.χ. να λένε: “στό κόκκινο σήμερα η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ μέσα στη Βουλή ! ” “Σκληρή κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη ! “Πολάκης και Γεωργιάδης, έβγαλαν τα μαχαίρια  για το θέμα της NOVARTIS”

Ο πρώτος στόχος  είναι να φανατίσουν τους οπαδούς τους και έτσι οι υπόλοιποι πολίτες που παρακολουθούν τις στημένες κόντρες, να πάρουν είτε το μέρος του ενός, είτε του άλλου, και να μπουν έτσι στην “λογική”  της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης της πόλωσης και του φανατισμού, από τα οποία θα ωφεληθούν και δύο μεγάλοι αναλόγως.

Ο δεύτερος στόχος είναι να λεηλατήσουν τους ψήφους των μικρών κομμάτων και να μαντρώσουν  τους ψηφοφόρους τους, στα δικά τους πολιτικά μαντριά.

Στη συνέχεια προσδοκούν, ο ένας από τους δύο να έχει αυτοδυναμία κυβερνητική και ο έτερος να είναι αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν κανένας από τους δύο δεν έχει αυτοδυναμία, τότε…..ε! τότε δεν υπάρχει ανησυχία, αφού υπάρχει  και η συγκυβέρνηση που συμβολίζεται με δύο χέρια( δεξιό και αριστερό), να κρατούν την ίδια…κουτάλα !

Το έργο το έχουμε ξαναδεί άλλωστε !

Την πρώτη φορά το 1989 με συγκυβέρνηση ΚΚΕ- Ν.Δ., και την επόμενη με Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, αλλά και με Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ

Γιατί λοιπόν όχι και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ., αφού μάλιστα θα έχει γίνει και με τις ευλογίες των τοκογλύφων;

Όλα αυτά μπορεί να συμβούν στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, κάτω από μία βασική προϋπόθεση: Αν  και εφ’όσον, “τσιμπήσει” ο Ελληνικός λαός στο δόλωμα που θα του πετάξουν.

Υπάρχει όμως δυνητικά και το άλλο σενάριο: Ο Ελληνικός λαός να τους πάρει ( επί τέλους) χαμπάρι και να στείλει και τους δύο….σπίτια τους.

ΑΜΗΝ !