Άβουλοι και μοιραίοι μπροστά στην παραχάραξη Ιστορίας και Πολιτισμού

128
Γιώργος Αγαπίου

γράφει ο Γιώργος Αγαπίου

Τι κι αν σε όλες τις δημοσκοπήσεις (μα σε όλες!) η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών; Τι κι αν η συμφωνία δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά, παραχαράσσοντας την Ιστορία, δημιουργεί νέες γκρίζες ζώνες αλυτρωτισμού; Τι κι αν έγκριτοι αναλυτές προειδοποιούσαν, μέχρι την υστάτη, για τους κινδύνους που θα προκύψουν μετά την επικύρωσή της; Τι κι αν χρειάστηκε να εξαγοραστούν συνειδήσεις και να γίνουν αποστασίες για να σχηματιστεί μια συγκυριακή, μη-αντιπροσωπευτική, μειοψηφία «προθύμων»;

Οι «153», που με την ψήφο τους αναγνώρισαν «μακεδονικό» έθνος δίπλα από την Μακεδονία, πρόδωσαν την Δημοκρατία, πρόδωσαν τον Μακεδονικό Αγώνα, πρόδωσαν την Ιστορία και χάρισαν με το έτσι-θέλω χιλιάδες χρόνια ιστορίας, γλώσσας και ταυτότητας σε ένα μωσαϊκό Σλάβων-Αλβανών-Τούρκων και τσιγγάνων.

Αυτά είναι τα Σκόπια. Ένα τεχνητό κατασκεύασμα της κομμουνιστικής εποχής τού χθες, ένα ΝΑΤΟϊκό προπύργιο τού σήμερα. Και ας πανηγυρίζει η λεγόμενη Αριστερά για την «συμφωνία της ειρήνης», που εντάσσει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ! Ας πανηγυρίζει ότι έλυσε ένα πρόβλημα δεκαετιών, δημιουργώντας επάλληλα αδιέξοδα για να υπηρετήσει ιδεοληψίες και μικροκομματικά συμφέροντα!

Ούτε, όμως, ο κάθε Καμμένος (που στήριξε αυτήν την κυβέρνηση) έχει δικαίωμα να ομιλεί, όπως ούτε μας εκπροσωπούν οι έμποροι των ιδεών. Η ελληνική πολιτική ηγεσία, σχεδόν στο σύνολό της, αναμετρήθηκε με την Ιστορία και αποδείχθηκε, ξανά, μικρή και κοντόφθαλμη.

Η συμφορά για τον Ελληνισμό είναι ότι τέτοιες συμφωνίες, τύπου Πρεσπών, δεν ακυρώνονται. Μένουν και εφαρμόζονται. Και τα παράγωγα αυτής της συμφωνίας θα τα βρούμε μπροστά μας και θα αποτελέσουν πηγή δεινών για τις επόμενες γενιές.

Όσοι έχουν την παραμικρή αμφιβολία, ας ξαναδιαβάσουν την συμφωνία. Ας ξανακοιτάξουν τον χάρτη. Και αν έχουν κοντή μνήμη, ας θυμηθούν τον Κατσίφα, τους διωγμούς των Ελλήνων στην Βόρεια Ήπειρο και τα σχέδια της «Μεγάλης Αλβανίας». Ας σκεφτούν τι θα κάνει η Τουρκία, που, μετά την Βοσνία, τους θύλακες στην ελληνική Θράκη, τώρα θα έχει λόγο και στο «μακεδονικό» κρατίδιο.

Δεν έλυσε το πρόβλημα η συμφωνία των Πρεσπών. Γέννησε νέα και χειρότερα προβλήματα. Με την υπογραφή 153 βουλευτών της Ελληνικής Βουλής…

Υστερόγραφο: Μια πρόσκαιρη μειοψηφία δεν μπορεί να διαγράψει τους δεσμούς του Ελληνισμού με την Ιστορία και τον Πολιτισμό του. Για την μεγάλη πλειοψηφία των απανταχού Ελλήνων, τα Σκόπια θα είναι πάντα Σκόπια.
Υστερόγραφο 2: Όσοι εδώ στην Κύπρο μιλούν, νομίζοντας, εκ του ασφαλούς, περί «σεβασμού» στην απόφαση της Ελληνικής Βουλής, όταν αύριο -μεθαύριο μάς φέρουν ένα παρόμοιο σχέδιο λύσης ενώπιον της κυπριακής Βουλής, τι θα πουν; Θα ζητήσουν δημοψήφισμα; Ή θα «σεβαστούν» την άποψη της πλειοψηφίας της Βουλής;   

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ