ΣΙΔΕΡΗΣ: Στηρίζω Μητσοτάκη… Παραμένω με Τατούλη… Πηγαίνω για θάνατο!

78
Βασίλης Σιδέρης

Με ένα μακροσκελές απαντητικό υπόμνημα, που θυμίζει επιστολή αυτόχειρος που εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας του ο Βασίλης Σιδέρης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πειθαρχικού της Νέας Δημοκρατίας.

Στην απάντησή του δηλώνει ότι είναι κομματικός αλλά δεν θα ακολουθήσει τη γραμμή Μητσοτάκη στις περιφερειακές εκλογές γιατί «έχει έργο να ολοκληρώσει ακόμη, στην Περιφέρεια». Κάνει αναφορές σε Λαιστρυγόνας, σε Κύκλωπες και θυμωμένο Ποσειδώνα καταλήγοντας πως «ο καλός στρατιώτης πεθαίνει πρώτος».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΙΔΕΡΗ

«Ανταποκρινόμενος στην γραπτή πρόσκληση για ¨απολογία¨ θέλω να τονίσω ότι:
ΔΕΝ θεωρώ τον εαυτό μου ΥΠΟΛΟΓΟ,όσον αφορά την απόφαση μου να υπηρετήσω τους 9300 Αργολιδείς  που με τίμησαν με την ψήφο τους και να υποστηρίξω την παράταξη του νυν Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, η οποία στηρίχθηκε σθεναρά το 2014 από το κόμμα ΜΑΣ την ΝΔ με Πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά.
ΔΕΝ είμαι ΡΙΨΑΣΠΙΣ, έχοντας αγωνιστεί και θέσει εαυτόν υπό την λαϊκή κρίση ακόμα και σε δύσκολες στιγμές για την παράταξη ΜΑΣ τόσο στις Εθνικές Εκλογές του 2015, που τιμήθηκα από 6300 Αργολιδείς λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, όσο και στις Περιφερειακές εκλογές του 2010 όπου τιμήθηκα από 7700 συμπολίτες μου με την παράταξη του κ. Δράκου.
ΔΕΝ είμαι ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ στα κοινά του τόπου μου, έχοντας δώσει διαρκείς αγώνες τόσο στον συνδικαλιστικό τομέα του επαγγελματικού μου χώρου (Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος  Φυσικοθεραπευτών  Αργολίδας- Αρκαδίας καθώς και αιρετό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών) όσο και στον αθλητικό χώρο όπου στηριζόμενος από 42 ποδοσφαιρικά σωματεία εκλέχθηκα Πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας.
ΔΕΝ είμαι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ στην πολιτική, διατηρώ το φυσικοθεραπευτήριο μου στο Άργος και δεν σταμάτησα ποτέ να υπηρετώ την επιστήμη μου και να βιοπορίζομαι από αυτή, με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΗΘΟΣ.
ΑΝ η Νέα Δημοκρατία ΠΡΕΠΕΙ να θέσει κομματική πειθαρχία, θα πρέπει να την  θέσει σ’ αυτούς που δεν αγωνίστηκαν για την παράταξη στην πρώτη γραμμή αλλά στους διαδρόμους των πολιτικών γραφείων.
ΑΝ η Νέα Δημοκρατία ΠΡΕΠΕΙ να θέσει κομματική πειθαρχία, θα πρέπει να την  θέσει σ’ αυτούς που ευκαιριακά προσδοκούν οφέλη χωρίς το παραμικρό προσωπικό κόστος.
ΑΝ η Νέα Δημοκρατία ΠΡΕΠΕΙ να θέσει κομματική πειθαρχία θα πρέπει να την θέσει σ’αυτούς που ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ και ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ την πολιτική ζωή του τόπου μας με ακραίες θέσεις.
ΑΝ η Νέα Δημοκρατία ΠΡΕΠΕΙ να θέσει κομματική πειθαρχία στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα ΥΠΟΣΤΩ αγόγγυστα τις επιπτώσεις της στάσης μου να ακολουθήσω την οδό της ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ, της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και του ΗΘΟΥΣ.
Επίσης για ποια αντιδεοντολογική συμπεριφορά με εγκαλείται από την στιγμή που στο ψηφοδέλτιο του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  κ. Νίκα στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, υπάρχουν άτομα που δεν ανήκουν στην μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ούτε ως απλά μέλη; Να σας θυμίσω πως στις εσωκομματικές εκλογές του Μαΐου στην Αργολίδα εγγράφηκαν και ψήφισαν ως μέλη ένας τεράστιος αριθμός ατόμων. Στο συγκεκριμένο λοιπόν ψηφοδέλτιο υπάρχουν άτομα που δεν συμμετείχαν καν σ ‘αυτή την μαζική διαδικασία της παράταξης και δεν έχουν την ιδιότητα του μέλους.
Αντιθέτως ο Πέτρος Τατούλης υπήρξε για δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ο μεγάλος νικητής της Περιφέρειας Πελ/σου. Την τελευταία μάλιστα με την καθολική υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Πάντα τιμούσα τους ανθρώπους που συνεργαζόμουν. Έτσι έμαθα από την οικογένειά μου. Γιατί πέρα από τους κανόνες της παράταξης, υπάρχουν και θέματα ηθικής τάξης.

Η στήριξη στο πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη είναι κάτι που σας δηλώσαμε ομόφωνα από την πρώτη συνάντηση του Σεπτεμβρίου. Δεν είναι κάτι πρωτάκουστο. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο και συνεχίζουμε με πείσμα υπηρετώντας τους πολίτες της, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πάνω από κόμματα. Το λάθος δεν το συνεχίζουμε εμείς!! Εσείς δεν ακούσατε τα στελέχη σας που είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες. Εγώ προσωπικά εκπροσωπώντας την παράταξη από νευραλγικές θεσμικές θέσεις  της Περιφέρειας έχω ξεκινήσει ένα έργο το οποίο δεν μπορώ να διακόψω βίαια λόγω των περιστάσεων που προκύπτουν. Αλλά τέλος δεν μπορώ να διανοηθώ ότι εγώ εγκαλούμαι για αντιδεοντολογική συμπεριφορά όταν την ίδια στιγμή στήριξα και στηρίζω μέσα από το έργο μου στην Περιφέρεια τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη.
ΠΑΝΤΟΤΕ  πορεύομαι με γνώμονα το συμφέρον των ΠΟΛΙΤΩΝ της Αργολίδας.
ΠΑΝΤΟΤΕ πορεύομαι με τους παρακάτω στοίχους του μεγάλου μας ποιητή Κ. Καβάφη βαθειά χαραγμένους μέσα στο νου μου.
Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.
Υ.Γ.: Επειδή ακούγεται ο ψίθυρος περί διαγραφών, θα ήθελα να σας τονίσω ότι είμαι στρατιώτης του Κόμματος και της παράταξης λόγω της συνέπειας που με διακρίνει ιδεολογικά.
ΠΑΡΑΜΕΝΩ στη διάθεση της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ,  του ΠΡΟΕΔΡΟΥ και των λοιπών αρμοδίων οργάνων, ΠΑΝΤΟΤΕ ως ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, γνωρίζοντας ότι
Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ  ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ !!!!
ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ  Ν.Δ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ε.Π.Σ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΠΕΡ.ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ –    ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
ΑΙΡΕΤΟ  ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΑΧΕΠΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ»