Ολική έκλειψη Σελήνης – 21 Ιανουαρίου 2019

151
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας

 Οι εκλείψεις Ηλίου συνοδεύονται πάντα από μια έκλειψη Σελήνης. Η προηγούμενη μερική έκλειψη Ηλίου, συνοδεύεται τώρα από μια ολική Σελήνης, που θα συμβεί στις 21 Ιανουαρίου, και θα είναι ορατή στη Βόρεια και Νότια Αμερική, Καναδά, Δυτική Αφρική και Ευρώπη. Πρόκειται για τη δεύτερη έκλειψη του μήνα.

Στην Ελλάδα θα είναι ορατή από τις 05.40 περίπου έως τις 07 το πρωί. Η αιχμή της έκλειψης θα είναι στις 07.15 περίπου, ταυτόχρονα με την Πανσέληνο. Η Σελήνη θα βρίσκεται στην 1η μοίρα του Λέοντα, στον 7ο οίκο, και ο Ήλιος ακριβώς απέναντι, στον 1ο οίκο, στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου.

Ανατέλλει το ζώδιο του Αιγόκερου, και πολύ κοντά του θα βρίσκεται ο Ερμής. Όπως έχουμε ξαναπεί, ο ωροσκόπος και όλος ο 1ος οίκος ανήκουν στον λαό. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου Κρόνος, έρχεται σε σύγκρουση με τον κυβερνήτη της εξουσίας, τον Άρη. Είναι και οι δυο δυνατοί και αποφασισμένοι για όλα. Ο Άρης – εξουσία, έχει μια πολύ καλή σχέση τριγώνου με το Δία, που κι αυτός είναι δυνατός πάνω στον Τοξότη, και συμβολίζει τα οικονομικά του λαού. Με λίγα λόγια, τα λίγα ψίχουλα που η εξουσία θα έχει δώσει για να υποκλέψει την εύνοια του κόσμου, θα τα απαιτήσει πίσω και στο πολλαπλάσιο. Πώς; Μα με ύπουλο τρόπο. Στο Μεσουράνημα ο Σκορπιός, δείχνει πως η εξουσία θα κινηθεί με μυστικότητα και δόλο.

Ο Σκορπιός είναι ένα σταθερό ζώδιο, και δείχνει πως η εξουσία, είτε παραμένει η ίδια, είτε σε περίπτωση αλλαγής προσώπων λόγω εκλογών, η πολιτική που θα ασκηθεί θα είναι η ίδια. Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα ξεκινήσουν 3-4 μήνες μετά την έκλειψη και θα έχουν διάρκεια επίσης 3-4 μηνών.

Κυβερνήτης της έκλειψης θα είναι ο Ήλιος, ο οποίος θα βρίσκεται στον 1ο οίκο. Συνεπώς, ότι κι αν υπόσχεται αυτή η έκλειψη, θα εμφανιστεί κυρίως στο λαό. Μια έκλειψη με κυβερνήτη τον Ήλιο, στο δυτικό τμήμα του ωροσκοπίου, στον 7ο οίκο και με τα δεδομένα της συγκεκριμένης έκλειψης, δείχνει μετακινήσεις στρατευμάτων, καταστροφές σε κοπάδια, θανάτους και φυλακίσεις, κυρίως θανάτους ατόμων εξουσίας, μίσος και συγκρούσεις ανάμεσα στο λαό, πολέμους, δολοφονίες, ληστείες, επιδημίες, και πολλά άλλα «καλά» πράγματα.

Αυτά που θα μετριάσουν τις συνέπειες της έκλειψης, είναι δυο αστέρια, που θα ανατέλλουν μαζί με τον ωροσκόπο, και ένα που θα βρίσκεται μαζί με τη Σελήνη.  Το ένα είναι το «Παγώνι», ένα αστέρι που έχει σχέση με τον μυθικό βασιλιά του Άργους, τον Άργο, κατασκευαστή της Αργούς, ναυαρχίδας του στόλου της Αργοναυτικής εκστρατείας. Όταν η Αργώ καταστερίστηκε και εγκαταστάθηκε στον ουρανό, η Ήρα, προστάτιδα  του Άργους, τοποθέτησε το βασιλιά Άργο στον ουρανό, να συμβολίζεται από το αγαπημένο της πτηνό, το παγώνι.

Το άλλο αστέρι, βρίσκεται στον αστερισμό του Αετού, και σχετίζεται με τον Δία και τον αετό που μεταφέρει τους κεραυνούς του. Το τρίτο είναι το Ταλιθά, της Μεγάλης Άρκτου. Αυτά τα 3 αστέρια, ανεβάζουν την αγανάκτηση του λαού, που αποκτά φιλοδοξίες, ικανότητες σε περίπτωση συγκρούσεων, καλή φήμη και μακροζωία. Σε συνδυασμό μάλιστα με έναν δυνατό Δία πάνω στον Τοξότη, σίγουρα  το ηθικό και η μαχητικότητα του λαού μας θα βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους.