Ένας ευρύτερος πατριωτικός σχηματισμός με προοπτική κυβέρνησης

39
Δρ. Γιώργος Γαλέος

γράφει ο Δρ. Γεώργιος Γαλέος*

Όποιος έχει επαφή με τη βάση του ευρύτερου Πατριωτικού χώρου, γνωρίζει ότι υπάρχει απαίτηση για ένωση των εθνικιστικών, πατριωτικών κομμάτων και φορέων. Εβδομήντα πέντε κόμματα υπήρχαν μέχρι το καλοκαίρι του 2018 και διαρκώς δημιουργούνται καινούργια. Οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων δεν είναι σημαντικές, στην ουσία αλλάζουν μόνο τα ονόματα των προέδρων τους. Ο μεγαλύτερος φορέας του χώρου είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία δέχτηκε από το σύστημα μεγάλο πόλεμο, αλλά επέλεξε και λανθασμένες πολιτικές και τακτικές. Όπως χαρακτηριστικά είπε ένας παλιός και έμπειρος συναγωνιστής: «Σήμερα που η ΧΑ έχει το 7% εφαρμόζει τις ίδιες τακτικές που εφάρμοζε όταν ήταν στο 0,07% ». Αναφέρομαι σε τακτικές του «διαλυθείτε και ψηφίστε μας» ή στο να έχουν προοπτικές εξέλιξης στον κομματικό και πολιτικό μηχανισμό μόνο τα στελέχη που ανήκουν στο στενό «οικογενειακό περιβάλλον». Η ΧΑ είναι σήμερα μόνη, απομονωμένη και πολύ πίσω από όλα τα εθνικιστικά /πατριωτικά κόμματα της Ευρώπης που δεν θέλουν καμία συνεργασία μαζί της. Βασική αιτία για όλα αυτά είναι η πολιτική του «Εναντίον όλων». Η πολιτική αυτή είναι καλή μόνον αν ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος σκέπτεται να διεκδικήσει το αλάθητο του Πάπα.

Τα πράγματα όμως με τους αρχηγούς και προέδρους των μικρών κομμάτων δεν είναι καλύτερα. Αυτοί συνήθως ακολουθούν ευτελείς στόχους καπηλευόμενοι τα πατριωτικά αισθήματα του εκλογικού σώματος. Έτσι λοιπόν ευελπιστούν να συγκεντρώσουν το 1,5% που θα τους εξασφαλίσει την κρατική επιχορήγηση. Άλλοι πάλι ελπίζουν να μπουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ή το Ευρωκοινοβούλιο για να εξασφαλίσουν για τους εαυτούς τους και τους «κολλητούς τους» το μισθό και τα προνόμια του Βουλευτού ή του Ευρωβουλευτού. Τι όμως θα κερδίσει η Πατρίδα αν μπουν στη βουλή ένα ή δύο κόμματα με ποσοστά του 3% – 4%; Τίποτα! Θα περιθωριοποιηθούν (όπως η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι) ή θα καταντήσουν δεκανίκια της κυβέρνησης (όπως οι ΑΝΕΛ) με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Τι θα αλλάξει αν μπει ένας ακόμα Έλληνας Πατριώτης στο Ευρωκοινοβούλιο; Ας μη γελιόμαστε, πάλι τίποτα δεν αλλάζει!!! Βέβαια τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά αν μπουν 30-35 Έλληνες πατριώτες /εθνικιστές στη βουλή. Και η φωνή μας στην Ευρωβουλή είναι δυνατότερη, αν στείλουμε τρείς αντιπροσώπους μας αντί ενός. Αυτό είναι που θέλει η εκλογική μας βάση Πριν λίγο καιρό συνομιλούσα με μία παρέα φίλων και μου εξέθεσαν την εξής ενδιαφέρουσα άποψη: «Γιώργο μου είπαν, κατηγορούν τον ελληνικό λαό ότι κάθεται στον καναπέ και ότι δεν ενδιαφέρεται για τις πολιτικές εξελίξεις και αυτό είναι άδικο. Μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κάποιος ηγέτης να βγει μπροστά για να τον ακολουθήσουμε. Όσες φορές μας κάλεσαν οι μακεδονικές οργανώσεις εμείς αμέσως ανταποκριθήκαμε δημιουργώντας δύο μεγαλοπρεπείς συγκεντρώσεις με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο». Ομολογώ, ότι αυτή η άποψη με εξέπληξε και αντιλήφθηκα, ότι σήμερα δεν υπάρχει κανένας ηγέτης που να μπορεί να μας ενώσει και να μπει μπροστά. Στα ίδια αποτελέσματα καταλήγει και η διαδικτυακή δημοσκόπηση της εφημερίδος Ελεύθερος Κόσμος.

*ο Δρ. Γεώργιος Γαλέος

Είναι Οικονομολόγος και

π. Βουλευτής Αργολίδος…

ΠΗΓΗ: http://www.elkosmos.gr/anepidektoi-mathiseos/?fbclid=IwAR3UcnUkwjAvxPrWajNLuaEV66Wu_UQGvtOLGY9yUbFt31_TZscWsWBhQaQ#.XDXhn9mKA3c.facebook