Χριστούγεννα στον Πύργο: Οικογένεια καταδικάζεται σε πείνα. Πλημμύρισε το κλειστό. Ο δρόμος έγινε σουρωτήρι. Η συνοικίες έμειναν αστόλιστες.

40

 Το παράδειγμα της μάνας που περίμενε όρθια επί μία ώρα, κρατώντας το παιδί της στην αγκαλιά, μέχρι να της δώσουν σημασία οι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί. Το γεγονός ότι ή δύστυχη μητέρα ήθελε να υποβάλλει μια απλή αίτηση για να βγάλει κάρτα ασιτίας και, στο τέλος της απάντησαν «έλα μετά τις γιορτές να κάνεις την αίτηση», μόνον οργή προκαλεί. Η καταγγελία, τέλος, ότι κάποιοι άλλοι εξυπηρετούνται επιλεκτικά, ενώ η άτυχη μάνα θα έπρεπε να αφήσει το παιδί της νηστικό, δείχνει το πώς λειτουργεί η δημοτική αρχή, “στο βασίλειο” της οποίας έγιναν όλα αυτά.

Όλα αυτά -και όχι μόνον- καταγράφονται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Αναγένεσις στο Δήμο Πύργου”, επικεφαλής της οποίας είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Χάρης Μιχαλακόπουλος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ενώ είχαμε δηλώσει να μην κάνουμε άλλο δελτίο τύπου μέσα στις γιορτές, δυστυχώς η επικαιρότητα μας αναγκάζει να αναφερθούμε ξανά στην ανυπαρξία της δημοτικής αρχής, τα «παλάτια» που χτίζει στην άμμο και τα παίρνει η πρώτη βροχή και άλλα ζητήματα σκληρής καθημερινότητας για τον δημότη.

α) Το όνειρο του κλειστού κολυμβητηρίου, άλλο ένα από τα δεκάδες όνειρα -μύθους που έχει προ-αναγγείλει η δημοτική αρχή ταΐζοντας συνεχώς σανό το κοσμάκη έκανε πραγματικότητα η προχθεσινή βροχή, μόνο που η αναπαράσταση έγινε μέσα στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ και γίναμε ρεζίλι στα κεντρικότερα κανάλια της χώρας, καθώς και σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Συγχαρητήρια, μας κάνατε πάλι αρνητικά διάσημους!

β) Ο συνδετήριος δρόμος Ολυμπίων-Κυπαρισσίας έγινε ξανά σουρωτήρι και λίαν επικίνδυνος, λίγο καιρό μετά από τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που το ανέφερε η παράταξή μας και το υπεραμύνθηκαν σθεναρώς οι υπεύθυνοι. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε ΞΑΝΑ και νομίζω ότι πλέον το θέμα πρέπει να το εξετάσουν ανώτερες αρχές, μήπως και πάψει πλέον η κοροϊδία σας. Συγχαρητήρια αποτύχατε και πάλι!!

γ) Η πόλη του Πύργου έχει Χριστούγεννα στη μέση και γύρω -γύρω πένθος (σαν το γνωστό ανέκδοτο), παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ιδιωτών στις περιφερειακές συνοικίες και πλατείες-δρόμους κλπ… Συγχαρητήρια πετύχατε πάλι εν μέσω γιορτών να μαζεύετε “ευχές”, μόνο που καλύτερα να μην ακούσετε τι λέει ο κόσμος για εσάς!

Χάρης Β. Μιχαλακόπουλος

δ) Στη κοινωνική υπηρεσία του Δήμου (στις 7-12-2018) μητέρα κρατώντας όρθια αγκαλιά επί 90 λεπτά το μικρό κοριτσάκι της για να της δώσει σημασία κάποιος, ζήτησε να βγάλει μια κάρτα ασιτίας και της είπαν να περάσει να κάνει αίτηση στις 3-1-2019!!… Το ακούτε μωρέ; Να κάνει αίτηση (εάν έχει να φάει μέχρι τότε) μετά από 1 μήνα σχεδόν!!… Αιτήσεις με ραντεβού!!! όπως αναγράφετε σε χαρτί κολλημένο εκεί!!!… Η απουσία του γραφείου εξυπηρέτησης του Δημότη εμφανές για τα καθημερινά και τρέχοντα ζητήματα του δημότη και τα παραλειπόμενα του συγκεκριμένου γραφείου και υπηρεσίας θα σας τα πούμε σε άλλο άρθρο. Συγχαρητήρια για την αναλγησία σας και την “επιλεκτική” εξυπηρέτηση που γίνετε στην εν λόγω υπηρεσία.

Αυτά και άλλα πολλά κοσμούν τη καθημερινότητα, ενός δημότη που αποφασίζει επί 20 χρόνια να ψηφίζει μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης. Μέχρι επιτέλους να αποφασίσουν οι πολίτες να αλλάξουν κάτι και να πάψουν να ψηφίζουν κομματικά και με μικρο-ρουσφέτια. Τότε μόνο θα έχουν και το δικαίωμα να διαμαρτύρονται.

Ο κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει.

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ»