Υπογράφθηκε η σύμβαση για την εκβάθυνση του λιμένα Ναυπλίου. Εντός του Ιανουαρίου ξεκινούν τα έργα

174

Χωρίς επικοινωνιακές φανφάρες και διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που είχαν ξεκινήσει εκστρατεία ψιθύρων και παραπληροφόρησης, ξεκινά το μεγαλύτερο, μέχρι σήμερα, έργο βελτίωσης των αναπτυξιακών υποδομών του Ναυπλίου. Η Εκβάθυνση του Λιμένα Ναυπλίου.

Ο Δήμος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου “Εκβάθυνση Λιμένα Ναυπλίου” με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας E.T.E.Θ. A.E. (ETAIPΕIA TEXNIKΩN EPΓΩN ΘEΣΣAΛONIKHΣ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία από το 2001 ανήκει στον Όμιλο J&P ΑΒΑΞ.).

Η υπογραφή της σύμβασης άνοιξε τον δρόμο για την εγκατάσταση της εργοταξιακής έδρας της εταιρείας και την μεταφορά στο λιμάνι των πλωτών μέσων και όλων των ειδικών μηχανημάτων που απαιτούνται. Η ανάδοχος εταιρεία, αναμένεται να ξεκινήσει εργασίες, το αργότερο εντός του Ιανουαρίου 2019 προκειμένου να ανταποκριθεί στην ευθύνη αποπεράτωσης του συνόλου των εργασιών εκβάθυνσης του λιμανιού του Ναυπλίου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη από τους φορείς της πολιτείας, μελέτη.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος πιστώνεται την επιτυχία διάσωσης και ολοκλήρωσης του έργου, με δέσμευση πόρων χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αναφερόμενος στην σοβαρότητα και σημασία του έργου θύμισε: Είναι ένα έργο που όλοι οι Ναυπλιείς και όχι μόνο περιμένουν επί πολλά χρόνια. Ένα μεγάλο έργο υποδομής για το Ναύπλιο και όλη την ευρύτερη περιοχή προϋπολογισμού 5.500.000€ παίρνει το δρόμο της υλοποίησης».

Υποβαθμίζοντας τα όσα αδίκως και κακοπίστως του καταμαρτυρούσαν επί δύο χρόνια οι γνωστοί εμμονικοί αντίπαλοί του, (του απέδιδαν την αστοχία της προηγούμενης μελέτης που όμως είχε συνταχθεί από τον προκάτοχό του) είπε: «Για το λιμάνι του Ναυπλίου έχουν γραφτεί πολλά, έχουν ακουστεί πολλά και έχουν γίνει πολλά μέσα από άτυχες συγκυρίες και κληρονομικές αστοχίες» και μιλώντας ενωτικά τόνισε «Τώρα όμως ήρθε η ώρα που προχωρούμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του».

«Είμαι βέβαιος πως όλοι όσοι έχουν καλή προαίρεση και θέληση, για να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο την πόλη μας και όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Ναυπλιέων, συμπορεύονται στον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της υψηλότερης θέσης στον παγκόσμιο χάρτη των κορυφαίων προορισμών» κατέληξε στις δηλώσεις του.