Το ραντεβού της Σελήνης με τον Άρη

121
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά -ερευνήτρια αστρολογίας

Έχουν και οι πλανήτες τα ραντεβού τους, πότε φανερά και προβλέψιμα, και πότε μυστικά και απρόβλεπτα. Στις 15 Δεκεμβρίου λίγο πριν τα ξημερώματα, έχουμε ένα προβλέψιμο ραντεβού, μια συνάντηση όλο νόημα, της Σελήνης με τον Άρη. Η συνάντηση θα γίνει κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Διός, κυβερνήτη των Ιχθύων, και της Αφροδίτης, που λατρεύει τους Ιχθείς.

Πριν συναντήσει η Σελήνη τον Άρη, έκανε ένα πέρασμα από τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και τον Ποσειδώνα. Έμαθε αρκετά πράγματα, και πρόκειται να τα συζητήσει με τον Άρη. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή της συνάντησης, ο Άρης θα συμβολίζει το λαό, ως κυβερνήτης του ωροσκόπου, που δυστυχώς θα είναι ο Σκορπιός. Πολλά κρυμμένα μυστικά και παρασκηνιακές κινήσεις θα γίνουν γνωστές εκείνη τη στιγμή. Αυτές οι οικονομικές ελαφρύνσεις που η κυβέρνηση έχει τάξει στο λαό, ναι, θα γίνουν πραγματικότητα, θα είναι όμως ψίχουλα μπροστά στον κυκεώνα από βάρη και δεσμεύσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει ο κόσμος. Αυτά τα μυστικά θα ψιθυρίσει η Σελήνη στον Άρη. Θα είναι νύχτα, και τη νύχτα ο Άρης έχει δύναμη πάνω στο ζώδιο των Ιχθύων. Αμέσως αποφασίζει να τα βάλει με την εξουσία – Ήλιο, που τον έχει ξεγελάσει. Το αποτέλεσμα; Θα το αναλύσουμε προσεχώς.

Προς το παρόν, καλό θα ήταν να γνωρίσουμε τι ιδιότητες που έχουν τα ζώδια των Ιχθύων και του Σκορπιού δηλ. το 12ο και το 8ο ζώδιο, που κυβερνούν τους πιο δυσμενείς οίκους του ζωδιακού κύκλου.

Οι Ιχθείς ανήκουν στην υδάτινη τριάδα, είναι ζώδιο βόρειο, ψυχρό, υγρό, φλεγματικό, θηλυκό και νυχτερινό. Είναι η κατοικία του Δία που είναι κυβερνήτης του, και η έξαρση της Αφροδίτης. Είναι μεταβλητό ζώδιο, αργοκίνητο, θηλυπρεπές, ασθενικό, ή αντιπροσωπεύει την έλλειψη δράσης.

Ο Σκορπιός είναι ψυχρό, υδάτινο, νυχτερινό, φλεγματικό, θηλυκό ζώδιο και ανήκει στην τριάδα του νερού. Είναι σταθερό και βόρειο, η κατοικία και η χαρά του Άρη. Συνήθως αντιπροσωπεύει τη δολιότητα και την πονηριά.

Στη μυθολογία μας οι Ιχθείς έχουν σχέση με ένα μύθο που λέει πως κάποια μέρα που η Θεά Αφροδίτη και ο γιος της Έρως περπατούσαν κοντά σε ένα ποτάμι, ξεπήδησε μέσα από το νερό ο Τυφών, ένα φοβερό παντοδύναμο τέρας. Ήταν αδύνατο να νικηθεί ακόμα και από τους Ολύμπιους Θεούς. Η Αφροδίτη και ο Έρως δεν μπορούσαν να τα βάλουν μαζί του και να τον νικήσουν, έτσι, μεταμορφώθηκαν σε ψάρια, και τόσκασαν κολυμπώντας μέσα στο ποτάμι. Οι Ιχθείς κοσμούν το ουράνιο στερέωμα, και αποτελούν το τελευταίο ζωδιακό αστερισμό.

Ο Σκορπιός είναι ο όγδοος αστερισμός. Είναι νότιος και βρίσκεται βόρεια του Οφιούχου. Σύμβολό του είναι ο σκορπιός, που σκορπάει δηλητήριο στη γη. Στην Ελληνική μυθολογία θεωρείται ως δολοφόνος του ήρωα Ωρίωνα. Ο Ωρίων, ήταν γιος του Ποσειδώνα και της Γαίας, ούτε αθάνατος, ούτε και  κοινός θνητός. Τιμωρήθηκε από τη Θεά Άρτεμη για την υπερβολική υπερηφάνεια του, πεθαίνοντας από τσίμπημα σκορπιού που έστειλε η ίδια η Θεά, η οποία κατόπιν  έστειλε το φοβερό υπηρέτη της, το σκορπιό στον ουρανό, να κατοικήσει μαζί με τους άλλους αστερισμούς. Ο Ωρίων δεν ήταν κοινός θνητός, έτσι δεν μπορούσε να πάει στον Άδη. Τοποθετήθηκε κι αυτός στον Ουρανό, να λάμπει και να φεύγει μακριά από το Σκορπιό.