Τα δώρα των εορτών του Δεκεμβρίου

36
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά -αστρολόγος

Κι ενώ ο περισσότερος κόσμος σε όλο τον πλανήτη βρισκόταν σε κατάσταση ευφορίας, γλεντιού, και ευχών, λόγω των Εορτών του Δεκεμβρίου, κάποιοι άλλοι στη μακρινή Ινδονησία, θρηνούσαν για μια ακόμη φορά, για τα αθώα θύματα και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την οργή της φύσης.

Ήταν κοντά στην Πανσέληνο και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, που μια έκρηξη του Ηφαιστείου Κρακατόα, προκάλεσε σεισμό και τσουνάμι, που έπληξε την περιοχή ανάμεσα Σουμάτρα και Ιάβα, προκαλώντας πολλές καταστροφές και ανθρώπινα θύματα. Ξύπνησαν οι αναμνήσεις του παρελθόντος. Περίπου την ίδια ημερομηνία, συγκεκριμένα στις 26 Δεκεμβρίου του 2004, λίγο βορειότερα, είχε γίνει η ανείπωτη καταστροφή μετά από υποθαλάσσιο σεισμό και τσουνάμι, που άφησε πίσω της 230.000 νεκρούς.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Ήταν όλα συμπτώσεις; Ή μήπως ο Κρόνος, που βασιλεύει τις μέρες του Χειμερινού Ηλιοστασίου, άρχισε πάλι να «τρώει» τα παιδιά του;

Ερευνώντας αστρολογικά τα δυο μεγάλα καταστροφικά γεγονότα, εκείνο του 2004 και το πρόσφατο του 2018, βλέπουμε ότι παρουσιάζουν εκπληκτικές ομοιότητες:

  1. Και τα δυο έγιναν κοντά σε πανσέληνο, με τη Σελήνη στις τελευταίες μοίρες των Διδύμων.
  2. Και τα δυο έγιναν κοντά στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο.
  3. Η παρουσία του δυσμενούς αστέρα ΑΛΓΚΟΛ ήταν αισθητή και στις δυο περιπτώσεις.
  4. Το 2004 η Αφροδίτη σχημάτιζε όψη εξαγώνου με τον Ποσειδώνα. Το 2018 σχημάτιζε όψη τριγώνου. Καλές όψεις και οι δυο.
  5. Και στις δυο ημερομηνίες, ο Ερμής βρισκόταν στον Τοξότη.
  6. Και στις δυο ημερομηνίες, οι ακμές όλων των οίκων βρίσκονταν από την 19η έως την 27η μοίρα. Το μισό της διαφοράς ανάμεσα στο 19 και στο 27 είναι το 4, που αν το προσθέσουμε στο 19 μας δίνει τον αριθμό 23.

 

Τι το σημαντικό παρουσιάζει ο αριθμός 23;

Η γωνία που σχηματίζει το επίπεδο της εκλειπτικής της γης με το επίπεδο του ουράνιου ισημερινού ονομάζεται γωνία λόξωσης, και είναι ίση με 23° 27΄. Έτσι ο άξονας της εκλειπτικής, (κάθετος στο επίπεδο αυτής), σχηματίζει γωνία με τον άξονα της Γης ίση με 23° 27΄ όση δηλαδή και η γωνία λόξωσης. Αυτή η γωνία λόξωσης των 23 μοιρών σχετίζεται με τις δυο Ισημερίες και τα δυο Ηλιοστάσια. Ημέρες δηλαδή πολύ σημαντικές, που προσδιορίζουν τις 4 εποχές, και που δίνουν την ευκαιρία για προβλέψεις μακράς διαρκείας.

Όπως κι αν δούμε το θέμα, ο Δεκέμβριος, αν εξαιρέσουμε τη χαρά των εορτών, είναι ένας μήνας με βεβαρημένο παρελθόν. Εκρήξεις, πυρκαγιές, αεροπορικά δυστυχήματα, εξεγέρσεις, συγκρούσεις, σεισμοί, επαναστάσεις και πολλά άλλα, έχουν καταγραφεί στην ιστορία ως συμβάντα κάποιου Δεκεμβρίου. Ακόμα και η θυσία των γυναικών του Σουλίου, με τον τραγικό χορό του Ζαλόγγου, μήνα Δεκέμβριο συνέβη.

Πριν χιλιάδες χρόνια, τότε που οι 4 βασιλικοί αστέρες σηματοδοτούσαν τις 2 Ισημερίες και τα 2 Ηλιοστάσια, ο βασιλικός αστέρας FOMALHAUT, βρισκόταν μαζί με τον Ήλιο στην 1η μοίρα του Αιγόκερου, και σήμαινε την επίσημη έναρξη του χειμώνα. Τώρα βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων και έχει «άρωμα» Ποσειδώνα και Κρόνου μαζί. Ας προσέξουμε λοιπόν τον Ποσειδώνα, τον Θεό της θάλασσας, των σεισμών, των ηφαιστείων και των αλόγων, διότι φαίνεται πως έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δράση από τότε που πέρασε στο ζώδιο των Ιχθύων, και είναι πολύ δημιουργικός το Δεκέμβριο.