Επτά (εκτός Βουλής)  Πατριωτικά και Εθνικιστικά κόμματα βρήκαν το δρόμο της εκλογικής συνεργασίας. Η προσπάθεια του Ε.Σ.Ο. συνεχίζεται

564

Πραγματοποιήθηκε την 19η Δεκεμβρίου 2018, στην Αθήνα, συνάντηση εκπροσώπων Πατριωτικών και Εθνικιστικών κομμάτων με στόχο την δημιουργία κοινής εκλογικής πλατφόρμας για κάθοδο στις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019.  Είναι η δεύτερη συνάντηση που γίνεται, με πρωτοβουλία πάντοτε του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου (Ε.Σ.Ο.), που έχει σκοπό την πολιτική συσπείρωση το δυνατόν περισσοτέρων κομμάτων και πολιτικών ομάδων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα εκλογικής επιλογής σε ένα κόσμο που δεν θεωρεί ότι εκφράζεται από τα εντός Βουλής κόμματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Σ.Ο. στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι επτά κομμάτων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΟ

«Υπενθυμίζουμε, ότι κατά την πρώτη συνάντηση, την 17η Νοεμβρίου, δρομολογήθηκε η συνεργασία των κομμάτων «Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση» (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε), «Εθνικό Μέτωπο» και «Πατριωτικός Σύνδεσμος» με την παρουσία των επικεφαλής των ανωτέρω φορέων, κ.κ. Ελευθερίου Συναδινού, Εμμανουήλ Κώνστα και Ιωάννη Μαλταμπέ αντιστοίχως.

Κατά τη συνάντηση της 19ης Δεκεμβρίου, οι ανωτέρω εκπροσωπήθηκαν από τον κ. Ελευθέριο Συναδινό, Πρόεδρο της ΠΑΤ.ΡΙ.Ε., ενώ παρέστησαν και οι εξής πολιτικοί φορείς: 

1) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ διά του κ. Γεωργίου Αϋφαντή,

 2) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – διά του κ. Οδυσσέως Τηλιγάδα (εκπρόσωπος),

3) ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ διά του κ. Βασιλείου Στίγκα και

4) ΚΙΝΗΜΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – Γεώργιος Κατσουράκης.

Το Ε.Σ.Ο. εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ. Παναγιώτη Δούμα, Μιλτιάδη Κρεμμύδα και Γεώργιο Σαγιά.

Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, καθώς υπήρξε ομόφωνη η παραδοχή της ανάγκης για τη συγκρότηση ενός ενιαίου πολιτικού σχήματος. Εξηγήθηκε περιληπτικώς το σκεπτικό της προσπάθειας και έγινε ενημέρωση για τα έως τώρα πεπραγμένα, καθώς και για τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί. Συζητήθηκαν θέματα που θα μπορούσαν να αποτελούν κοινή βάση συνεργειών, αλλά και τεχνικά ζητήματα, που χρήζουν περαιτέρω συζητήσεων και επεξεργασίας από τους ενδιαφερομένους φορείς.

Επισημάνθηκε δε, ότι το κόμμα «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητος», βάσει αποφάσεως της Κεντρικής του Επιτροπής, δε θα συμμετάσχει συλλογικά στις διεργασίες, ωστόσο τα ηγετικά στελέχη του στη Βόρειο Ελλάδα παραιτήθηκαν ή θα παραιτηθούν για να ενταχθούν ως πρόσωπα στο σχήμα. Αυτό αναμένεται να συμβεί και με άλλες προσωπικότητες του χώρου που δεν ανήκουν προς ώρας σε κάποιον φορέα.

Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση των ενεργειών του Ε.Σ.Ο. για την πολιτική συνένωση του πατριωτικού χώρου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύγκλιση επτά τουλάχιστον πολιτικών φορέων. Καθήκον μας πλέον είναι να υποστηρίξουμε το αποτέλεσμα των ενεργειών μας για την ολοκληρωτική επίτευξη της πολιτικής συνεργασίας των κομμάτων που συμμετείχαν στις ανωτέρω διεργασίες. Σε αυτήν την περίοδο, το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο θα είναι αυτό που θα κυρώσει αυτήν την συνεργασία ως εγγυητής της τηρήσεώς της, ώστε να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα του εγχειρήματος και να προστατευθούν τόσο οι συμμετέχοντες φορείς όσο και οι Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές που θα το πλαισιώσουν.

Μετά την εορταστική περίοδο, το Ε.Σ.Ο. θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, όπου θα ανακοινωθεί ποια θα είναι η επόμενη φάση της δράσεώς του, ενώ θα κατατεθεί ο απολογισμός των ενεργειών από την πρώτη σύγκλησή του, τον περασμένο Ιούλιο. Θα δοθούν απαντήσεις για πρόσωπα και φορείς που είτε αναγνώρισαν την προσπάθειά μας είτε την απεμπόλησαν, συμβάλλοντας αμέσως ή εμμέσως στην αποτροπή της δημιουργίας ενός σύγχρονου ελληνικού πατριωτικού κινήματος, όπως οι συνθήκες και οι συγκυρίες στην πατρίδα μας το επιτάσσουν.

“H IΣXYΣ EN TH ENΩΣEI”!

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά»