Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος παραπέμπεται ο Γιάννης Μπουτάρης

114
Παύλος Δαγρές

του Παύλου Δαγρέ*

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατηγορείται για διασπάθιση κονδυλίων που προορίζοντο  για «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ».

Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να είναι πάλι υποψήφιος Δήμαρχος παρότι το επιθυμούσε και μάλιστα είχε τη στήριξη κάποιων κομμάτων.

Είναι δε υπαρκτό το ενδεχόμενο να καταδικαστεί αφού έχει παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την κατηγορία  της ΑΠΙΣΤΙΑΣ από κοινού σε βάρος νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου σε βαθμό κακουργήματος.

Εντύπωση προκαλεί το ότι, πριν ακόμα ξεκινήσει την απολογία του στο Δικαστήριο για τα ποινικά αδικήματα που κατηγορείται, άρχισε ήδη να απολογείται προς τους πολίτες της Μακεδονίας αναγνωρίζοντας τώρα όπως δήλωσε, ότι ήταν λάθος οι άστοχες δηλώσεις του για την συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν μαζί με τον Μπουτάρη ο Αντιδήμαρχος  Τουριστικής Ανάπτυξης Σπύρος Πέγκας, ο πρώην διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Δημήτριος Εϊπίδης και άλλα τέσσερα άτομα πρώην μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, για την υπόθεση των διπλών αμοιβών και των παράνομων επιδομάτων που χορηγήθηκαν ζημιώνοντας τον Οργανισμό.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Εϊπίδης φέρεται ότι αμοιβόταν τόσο με την ιδιότητα του Διευθυντή όσο και με εκείνη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Το επιπλέον ποσό με το οποίο αμείφθηκε ο κατηγορούμενος Διευθυντής ανέρχεται σε 118.769,84 ευρώ χρήματα τα οποία προορίζοντο για «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ».

Επίσης οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι δικαιολογούσαν παράνομα επιδόματα ευθύνης σε υπαλλήλους του Φεστιβάλ χρήματα τα οποία ποιος ξέρει που κατέληγαν.

Εκτιμούμε ότι με την παραπομπή του Δημάρχου Μπουτάρη ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες παραπομπές στη Δικαιοσύνη ατόμων της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διαχειρίστηκαν κονδύλια που προορίζοντο για πολιτιστικές εκδηλώσεις και μάλιστα χρήματα που προέρχονται από Ε.Ε.

Επιδοτήσεις παγίδες όπως τις έχουμε χαρακτηρίσει σε άρθρο μας την 19η Οκτωβρίου 2018 το οποίο αναδημοσιεύουμε.

Άρθρο το οποίο προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ναυπλίου η οποία ζήτησε να διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις 16 Ιουνίου 2017 είχαμε επισημάνει το επίκαιρο σήμερα αυτό θέμα με τίτλο  «ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΠΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΕ ΜΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ» το οποίο αναδημοσιεύουμε.

Τέλος αξίζει να υπενθυμίσουμε  την επισήμανση του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Δημητρίου Γαρούφα όπου σε άρθρο του αναφέρει: «Στη σημερινή Ελλάδα έχουμε ξεκοπεί από τις αρχές της ουσιαστικής Ελληνικής παράδοσης, δεν βιώνουμε την ουσία της παράδοσης μέσα από εκδηλώσεις της καθημερινής ζωής και περιοριζόμαστε να θεωρούμε παράδοση μόνο την επιφάνεια το «φοκλόρ» τη γραφική και τυπική αναπαράσταση εθίμων και χορών περασμένων εποχών, οδηγούμενοι έτσι σε κάποιας μορφής αποστέωση»

Στο ίδιο άρθρο του ο κ. Δημήτριος Γαρούφας υπενθυμίζει επισημάνσεις του αείμνηστου ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ όπου αναφέρει: «……Η παράδοση έχει αξία μόνο όταν δεν στηρίζεται στην αναπαράσταση αλλά στην καθημερινή και δίχως επιτήδευση ζωή μας ….».

Ο κάθε ένας από εμάς ας αξιολογήσει την προσφορά στον πολιτισμό των διαδοχικών «φοκλοριστικών εκδηλώσεων» πολυδάπανων και ιδίου περιεχομένου.

Εκδηλώσεις επιφάνειας προϊόντα πολλές φορές διαπλοκής. Εκδηλώσεις εξωτερικού τύπου χωρίς πνεύμα και ουσία συστατικά τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για δημιουργία σύγχρονων θεσμών και τέχνης.

Ναύπλιο 26-11-2018

* Ο Παύλος Δαγρές είναι Ιατρός.

Το άρθρο έχει γραφεί υπό την ιδιότητά του ως εκπρόσωπος του Σωματείου «Ένωση Πολιτών ενάντια στη Διαφθορά».

(Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6943570958)