Αυθόρμητα συνθήματα, ΑΘΑΝΑΤΟΣ! -ΑΘΑΝΑΤΟΣ!, στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα που έγινε στο Ναύπλιον

216

Το θρησκευτικό 40ήμερο μνημόσυνο του δολοφονημένου ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα έγινε στην Παναγίτσα του Ναυπλίου χθες, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε δοθεί καμία δημοσιότητα, από την τριμελή ομάδα που το διοργάνωσε, πολλοί ήταν αυτοί που το έμαθαν και προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ηρωικού Έλληνα.

Τα συνθήματα ΑΘΑΝΑΤΟΣ! ΑΘΑΝΑΤΟΣ! που ακούσθηκαν μέσα στην κατάμεστη εκκλησία, μετά το τέλος του τελετουργικού, δεν τα φώναξαν οι οργανωτές ούτε κάποιοι νεαροί παριστάμενοι. Γυναίκες μάνες τα φώναξαν! Από αυτές τις σιωπηλές Ελληνίδες που τις Κυριακές πηγαίνουν τα παιδιά τους για να κοινωνήσουν και που δεν μετέχουν στην πολιτική. Ελληνίδες μάνες το φώναξαν, από ψυχής, τιμώντας αυθόρμητα τη θυσία του παλικαριού και τον πόνο της Βορειοηπειρώτισσας μάνας του.

Το πολιτικό μνημόσυνο του Ήρωα, έγινε στο φιλόξενο χώρο του ιστορικού ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρετανία”, με τους παριστάμενους Δημότες του Ναυπλίου να συγχαίρουν τους διοργανωτές εγκωμιάζοντάς τους και επικροτώντας την πρωτοβουλία τους αυτή.

Ο έχων την πρωτοβουλία του μνημοσύνου, Δημήτρης Μπουγιώτης (Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου).

Τα όσα είπε, μιλώντας στο argonafplia TV, o Δημήτρης Μπουγιώτης (συντονιστής της Επιτροπής Πρωτοβουλίας), προκάλεσαν το ενδιαφέρον του “new site”, ενός από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά site της Ελλάδος, που αναφέρθηκε στην εκδήλωση καθιστώντας την γνωστή στο πανελλήνιο και όχι μόνον.