Τέλος χρόνου για Βασίλη Σιδέρη και Ελένη Παναγιωτοπούλου

103
Το δίλημμα είναι απλό. Στήριξη Νίκα ή έξοδος από Νέα Δημοκρατία

Η παρουσία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην ολομέλεια της Νομαρχιακής Συνέλευσης της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο 3/11/18 στην Αργολίδα, αποδεικνύει τη θέληση του κόμματος να δώσει την μάχη των Περιφερειακών εκλογών, συντεταγμένο.

Όπως έχει δηλωθεί στο παρελθόν από τους κορυφαίους παράγοντες του κόμματος κ.κ. Λευτέρη Αυγενάκη και Μάκη Βορίδη, «τα στελέχη του κόμματος που θα αντιστρατευθούν τις κομματικές επιλογές σε επίπεδο περιφερειών θα διαγραφούν από τη Νέα Δημοκρατία». Δηλώσεις που έχουν επιβεβαιωθεί και από ενέργειες διαγραφής στελεχών που στρατεύθηκαν με διαφορετικούς υποψηφίους.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον η παρουσία ή μη, στη Νομαρχιακή Συνέλευση της Ν.Δ. των Νομαρχιακών Συμβούλων Βασίλη Σιδέρη και Ελένης Παναγιωτοπούλου που ως γνωστόν εκλέχθηκαν και συμμετέχουν (ακόμη) στην παράταξη του Πέτρου Τατούλη. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το περιεχόμενο των παρεμβάσεων που θα κληθούν να κάνουν.

Κορυφαίος παράγων της Νέας Δημοκρατίας, με αρμοδιότητα την αυτοδιοικητική στήριξη του κόμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δήλωσε με νόημα πως η Ελένη Παναγιωτοπούλου παραιτήθηκε ήδη από αντιπεριφερειάρχης και συμπλήρωσε «Θεωρούμε δεδομένο πως η ανακοίνωση συγκρότησης της Παράταξης του Παναγιώτη Νίκα, που θα γίνει στο άμεσο μέλλον, θα συνοδευτεί με δήλωση ανεξαρτητοποίησης των στελεχών μας που έχουν εκλεγεί με την παράταξη Τατούλη. Κίνηση που θα συνοδευτεί με τον σχηματισμό άτυπης ομάδας εκπροσώπησης του Παναγιώτη Νίκα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μέχρι τις εκλογές του Μαΐου 2019».

Τα χρονικά περιθώρια αποφάσεων, για το πολιτικό τους μέλλον, των δύο αυτών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας εξαντλούνται. Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός τους, οι αποφάσεις τους έχουν ληφθεί. Θα παραμείνουν στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας συντεταγμένα την μάχη σύμφωνα με την στρατηγική του κόμματός τους. Η μεν Ελένη Παναγιωτοπούλου διεκδικώντας τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο των Εθνικών εκλογών και ο Βασίλης Σιδέρης παραμένοντας στην Περιφέρεια και διεκδικώντας την υπόσχεση της αντιπεριφέρειας Αργολίδας.