Πανσέληνος στις 23 Νοεμβρίου 2018

94
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου θα μας ταξιδέψει μακριά, σε χρόνους απροσδιόριστους, τότε που στην πατρίδα μας περπατούσαν τα παιδιά των Θεών, οι ήρωες και οι ημίθεοι, και έγραφαν ιστορία με τα θαυμαστά τους κατορθώματα.

Τα αστέρια αντιγράφουν τις πράξεις των ανθρώπων ή καθρεφτίζουν τα τεκταινόμενα στη γη; Πιστεύω ότι συμβαίνουν και τα δυο. Η Πανσέληνος αυτή θα μπορούσε να μας ταξιδέψει σε μονοπάτια γεμάτα ρομαντισμό και ηρωισμό, αν δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε σε μια ζοφερή και σκληρή πραγματικότητα.

Στις 07.39 το πρωί λοιπόν, της 23ης Νοεμβρίου, το ολόγιομο φεγγάρι θα βρίσκεται παρέα με τις Πλειάδες, τις επτά μικρούλες με τις τόσο ενδιαφέρουσες ιστορίες. Συγκεκριμένα, εκείνη τη στιγμή, θα βρίσκεται στην πρώτη μοίρα των Διδύμων και θα κάνει παρέα με τον πατέρα των Πλειάδων, τον Άτλαντα, εκείνον που κρατούσε στους ώμους του ολόκληρη τη γη. Έχουμε πει πως η Σελήνη συμβολίζει το λαό, και φαίνεται πως αυτή τη στιγμή, ο λαός μας θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ολόκληρης της υφηλίου.

Ακριβώς απέναντι, ο Ήλιος, στην πρώτη μοίρα του Σκορπιού, θα βρίσκεται πολύ κοντά στον δυνατό πλέον Δία, και οι δυο μαζί, στον δυσμενή 12ο οίκο, πολύ κοντά στον ωροσκόπο. Ο Δίας παραδοσιακά συμβολίζει την Εκκλησία, και ο Ήλιος την άρχουσα τάξη, την εξουσία. Κοντά στον Ήλιο, το αστέρι Κορνεφόρος, του αστερισμού του Ηρακλή. Δυστυχώς, την ίδια στιγμή, ο Άρης, που εδώ συμβολίζει τους κρυφούς εχθρούς, εφ όσον θα είναι κυβερνήτης του Σκορπιού, χτυπάει με τετράγωνο τόσο τη σύνοδο Ήλιου-Δία, όσο και τη Σελήνη. Συμπέρασμα: Κατ’ αρχήν, εκείνος ο περίφημος διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους, φαίνεται πως όχι μόνο δεν συντελείται, αλλά αντίθετα, με κάποιες μυστικές συμφωνίες, αυτοί οι δυο φορείς εξουσίας, βαδίζουν πλάι – πλάι, σαν δυο καλά φιλαράκια.

Να θυμηθούμε πως η Τουρκία βρίσκεται κάτω από την επιρροή του Σκορπιού, που εδώ κυβερνάει τον οίκο των κρυφών εχθρών. Ο κυβερνήτης του Σκορπιού Άρης, είναι αυτός που συγκρούεται τόσο με τη Σελήνη – λαό, όσο και με τον Ήλιο – εξουσία. Δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι όμως κάτι που έχει διάρκεια και που κλιμακώνεται. Ο Κρόνος, που εκείνη τη στιγμή συμβολίζει τα οικονομικά θέματα του λαού, είναι δυνατός πάνω στον Αιγόκερο, και μέσα στον πρώτο οίκο, τον οίκο του λαού. Με λίγα λόγια, εκείνα τα «ψιχουλάκια» που η εξουσία έχει τάξει, μάλλον θα τα δώσει, για να γλυκάνει και για να ξεγελάσει για άλλη μια φορά το λαό, και να αποσπάσει ψήφους που χρειάζεται για να σταθεί στα πόδια της.

Και τώρα τίθεται το ερώτημα: «και πού βρίσκεται ο ρομαντισμός σ’ αυτήν την πανσέληνο;» Μα φυσικά, στη σχέση του Ηρακλή με τον Άτλαντα. Θυμάστε τον περίφημο άθλο, όπου ο Ηρακλής είχε εντολή να φέρει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων; Ποιος τον βοήθησε; Ο Άτλας.  Ο Ηρακλής βρίσκει τον Άτλαντα, που κρατάει στις πλάτες του το βάρος του κόσμου, τον αντικαθιστά, και ο Άτλας φέρνει στον Ηρακλή τα χρυσά μήλα, που φύλαγαν ένας δράκος και τρεις παρθένες. Μεγάλη περιπέτεια που εξελίσσεται  στο ζώδιο των Διδύμων.

Ο Ηρακλής σηκώνει τα βάρη του κόσμου στις πλάτες του, και προσεγγίζει τη γνώση – μήλα, ενώ προσφέρει ανιδιοτελή υπηρεσία στην ανθρωπότητα.