Ο Νίκας κέρδισε την συστράτευση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας Αργολίδας στον αγώνα για την Περιφέρεια

56
Ο Παναγιώτης Νίκας άρεσε στους Αργολιδείς

Αν και ο απόηχος της συνάντησης του Παναγιώτη Νίκα με τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης Κορινθίας ήταν θετικός, με δεδομένη την ιδιαιτερότητα της Αργολίδας, όλοι περίμεναν να δουν ποιοι θα παραστούν και να ακούσουν τι θα πει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  αλλά και τι θα απαντήσει στα ερωτήματα που θα του τεθούν.

Ο Παναγιώτης Νίκας, έχοντας στο πλευρό του τον Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και τον Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαίωσε το μήνυμα της πλήρους κομματικής στήριξης. Η παρουσία του βουλευτή Γιάννη Ανδριανού, του σημερινού Προέδρου της ΝΟΔΕ Δημήτρη Σχοινοχωρίτη και των προηγούμενων προέδρων της ΝΟΔΕ, επιβεβαίωσε πως με ελάχιστες εξαιρέσεις το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνταχθεί πλήρως μαζί του. Η παρουσία της Ελένης Παναγιωτοπούλου (ήταν και στην Κόρινθο) και του Χρήστου Αντωνόπουλου ήταν μια σαφής ένδειξη πως οι σημερινοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα επιστρέψουν στο πολιτικό τους σπίτι απογυμνώνοντας τον Πέτρο Τατούλη από έμπειρα στελέχη και χιλιάδες ψηφοφόρων.

Τον υποδέχθηκαν θερμά

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απουσία του Βασίλη Σιδέρη δεν απασχόλησε κανέναν ενώ αντιθέτως τέθηκε επίμονα η ανάγκη της ανεύρεσης λύσης προκειμένου να στρατευτεί στην κοινή προσπάθεια και ο δημοφιλής Δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος.

Ο Παναγιώτης Νίκας, στην σύντομη ομιλία του παρουσίασε ένα μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας τελείως διαφορετικό από το «αυτοκρατορικό μοντέλο Τατούλη». Η Περιφέρεια θα είναι σε συνεχή συνεργασία με τους Δημάρχους και τους βουλευτές προκειμένου να αξιολογούνται όλα τα έργα που πρέπει να γίνουν.

Έμπειρος αυτοδιοικητικός ο ίδιος, πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως αναμορφωτή της Καλαμάτας, έδειξε να γνωρίζει τα κορυφαία έργα που έχει ανάγκη η Αργολίδα και που λιμνάζουν όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρξε ενωτικός στην σημειολογία του. Το ήπιο και σοβαρό του λόγου του, δεν τον εμπόδισε να μιλήσει για διασπάθιση πολύτιμων πόρων σε έργα και ενέργειες τεταρτεύουσας σημασίας που υπηρετούν μόνο την ανάγκη προβολής αυτών που ενέκριναν τις χρηματοδοτήσεις.

Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις, τελικώς, οι παριστάμενοι Νεοδημοκράτες αποχώρησαν μετά την λήξη της Νομαρχιακής Συνέλευσης με την αίσθηση ότι η μάχη της Περιφέρειας μπορεί να κερδηθεί.

Στη συγκέντρωσηπου έγινε στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ παρέστησαν περισσότερα από 200 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με την πλειοψηφία τους να προέρχεται από τον Δήμο Άργους Μυκηνών.

Παρέστησαν, οι τ. Βουλευτές Δημήτρης Κρανιάς και Γιώργος Τσούρνος, ο τ. Νομάρχης Βασίλης Σωτηρόπουλος, οι τ. Δήμαρχοι Παναγιώτης Αναγνωσταράς και Αλέξανδρος Τσιλογιάννης, ο απερχόμενος Δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτζιος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου Κώστας Βερδελής κ.α.

Την εκδήλωση κάλυψε δημοσιογραφικά η πλειοψηφία των ΜΜΕ της Αργολίδας και εκπρόσωποι των περιφερειακών καναλιών SUPER  και BEST.