Ο «αυθεντικός Μαραθώνιος», ο Βαγγέλης Παπαποστόλου, ο Δήμος Ναυπλιέων και οι οπαδοί του περιθωρίου

71
Δημήτρης Παπαποστόλου (δεξιά), στην έναρξη του "αυθεντικού Παραθωνίου Αθηνών"

Έβλεπα χθες τον “αυθεντικό” Μαραθώνιο, που πρόβαλε η ΕΡΤ. Και ξέρετε; Ένοιωσα υπερηφάνεια για πολλούς λόγους.

Γιατί τον έλεγαν Μαραθώνιο και όχι Marathon όπως τον αποκαλούν κάτι ξενόγλωσσα βλαχαδερά.

Γιατί κάποιοι, μη Έλληνες, ταξίδεψαν με νόμιμους τρόπους για να πάρουν λίγη αίσθηση υπερηφάνειας επειδή έτρεχαν την διαδρομή του Φειδιππίδη.

Γιατί κάποιοι από αυτούς που έτρεξαν γνώριζαν και μίλησαν για το ιστορικό γεγονός που υπήρξε γενεσιουργός αιτία του κορυφαίου αγώνα στο Δρομικό Κίνημα.

Για την πολύ καλή διοργάνωση που στηρίχθηκε σε Χορηγούς και σε γνώστες του πως διοργανώνονται τέτοιες δράσεις.

Ο Δημήτρης Παπαποστόλου σε παλαιότερη έναρξη του Μαραθώνιου Ναυπλίου

Και ακόμη γιατί, Συντονιστής της διοργάνωσης ήταν ο δικός μας διοργανωτής. Ο διοργανωτής του Μαραθώνιου  Ναυπλίου και του Παλλαμήδιου Άθλου. Ο Βαγγέλης Παπαποστόλου. Ο κορυφαίος, που αποδέχθηκε να διακινδυνεύσει το κύρος του εμπιστευόμενος το πάθος του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου, για το δρομικό κίνημα και την στρατηγική σύνδεση των δράσεων αυτών με την Τουριστική πολιτική του Δήμου. Που έστησε από το μηδέν την μαζικότερη εκδήλωση που γνώρισε το Ναύπλιον. Που έπεισε μεγάλους δρομείς να έρθουν να τρέξουν μαζί με τους Δημότες και τα παιδιά της πόλης. Που συνήγειρε φορείς και επιχειρήσεις να συνδημιουργήσουν μια εντυπωσιακή, σε πληρότητα και συμμετοχή, εθελοντική δράση.

Και όμως, αυτόν τον διακεκριμένο  οργανωτή, του Μαραθώνιου Ναυπλίου και του Παλλαμήδιου Άθλου, και αυτόν τον οραματιστή Δήμαρχο που εμπνεύσθηκε και καθιέρωσε αυτούς τους αγώνες και αυτούς τους υπέροχους εθελοντές που δείχνουν τον δρόμο μιας υγιούς κοινωνίας, υπάρχει μια ομάδα “ιδιόμορφων ατόμων” που προσπαθούν να τους συκοφαντούν. Ατόμων που δεν διστάζουν να διαχέουν αρνητισμό, υποβαθμίζοντας ένα από τα κορυφαία δρομικά δρώμενα της Ελλάδας και βλάπτοντας τα συμφέροντα της πόλης.

Σε ανθρώπους σαν τον Βαγγέλη Παπαποστόλου, με το βαρύ διοργανωτικό παρελθόν και το λαμπρό σημερινό “παρών” αξίζει η αναγνώριση. Όσο για τους “ειδικής ψυχοσύνθεσης” οπαδούς του περιθωρίου, η κρίση επαφίεται στους αναγνώστες και τους ψηφοφόρους.

Α.ΛΗΘΙΝΟΣ