ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Ριζική αναμόρφωση του Πάρκου Κολοκοτρώνη με σεβασμό στη νομιμότητα και τη ιστορικότητα του χώρου

47

Η συνάντηση εργασίας, του Δημάρχου Ναυπλιέων με την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων και τον Αρχιτέκτονα μελετητή, για το Πάρκο Κολοκοτρώνη, υπήρξε γόνιμη και αποτελεσματική.

Όπως είχε δηλώσει ο Δημήτρης Κωστούρος και είχε επισημάνει η Άλκηστις Παπαδημητρίου, ο σεβασμός της νομιμότητας και του υπάρχοντος σχεδίου είναι δεδομένος.

Αποφασίσθηκε μια σειρά από ενέργειες που θα “αναζωογονήσουν” το πάρκο και θα καταστήσουν την χρήση του από τους Δημότες, και πάλι, ελκυστική.

Έτσι, η μελέτη θα συμπληρωθεί με τεύχη “φωτοτεχνικής μελέτης” και “φυτοτεχνικής μελέτης”καθώς και λεπτομερή αναφορά χρήσης νέων υλικών και θα τεθεί υπ’ όψη του Δημοτικού Συμβουλίου ως τροποποίηση της υπάρχουσας.

 

Για το θέμα ο Δήμος εξέδωσε την κατωτέρω ανακοίνωση:

«Η διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με το πάρκο Κολοκοτρώνη και οι πρώτες συζητήσεις με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας διαμορφώνουν την πρόταση ανάπλασης του πάρκου η οποία θα βασίζεται στη διατήρηση του υπάρχοντος σχεδίου με πρόθεση την ανάδειξή του με διαφορετικά υλικά.

Η φυτοτεχνική μελέτη η οποία θα επιδιώξει τον εμπλουτισμό με νέες φυτεύσεις και την εξυγίανση του υπάρχοντος φυτικού κεφαλαίου θεωρείται δεδομένη.

Επίσης η φωτοτεχνική μελέτη πέρα από την αλλαγή του προβληματικού δικτύου φωτισμού θα ανανεώσει και θα αναβαθμίσει την εικόνα αλλά και τη λειτουργία του πάρκου τις νυχτερινές ώρες.

Η νέα πρόταση μελέτης θα τεθεί υπ’ όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου και η τροποποιημένη μελέτη που θα ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο θα υποβληθεί για έγκριση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας».