Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στον Πύργο Ηλείας

45

«…η μνήμη του δολοφονηθέντος αδελφού μας, Κωνσταντίνου Κατσίφα, θα τιμηθεί την Κυριακή στις 2 Δεκεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Πύργου με κανονικό μνημόσυνο 40 ημερών» δήλωσε ο Χάρης Μιχαλακόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αναγένεσις στο Δήμο Πύργου”.

Η δήλωση έγινε με αφορμή την αναβλητική στάση του Δημάρχου ο οποίος έφτασε στο σημείο να υποκαταστήσει και το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου «προκειμένου να γίνει αρεστός σε κάποιους εκ των συμβούλων στην συνεργασία των οποίων και αποβλέπει.

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ”

Χάρης Β. Μιχαλακόπουλος

«Είναι γνωστό ότι η Δημοτική μας παράταξη πολιτεύεται με τον δικό της τρόπο, ήθος και ύφος.

 ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ προτάσσουμε πάντοτε τα Εθνικά μας θέματα, σε πείσμα της μέτριας και προδοτικής σιωπής των αμνών, που κυριαρχεί στους άλλους, οι οποίοι αδιαφορούν ή ακόμα χειρότερα ορισμένων που τιμούν το αίμα Ελλήνων, ανάλογα με το κομματικό –πολιτικό -ιδεολογικό πρόσημο που βάζουν στους νεκρούς. Κάτι τέτοιο όμως αποτελεί ΜΕΓΙΣΤΗ ύβρις και δείχνει και την σαπίλα της ύπαρξής τους και των ψυχών τους.

Προτείναμε, όπως είχαμε χρέος απέναντι στα ιδανικά μας (με την σειρά που προβλέπεται από τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου) να τεθεί σε ψηφοφορία, ώστε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του δολοφονηθέντος Ηπειρώτη αδελφού μας Κωνσταντίνου Κατσίφα. Πριν προλάβει να μιλήσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πετάχτηκε ο Δήμαρχος κ. Λιατσής, “καπελώνοντάς” τον, όπως συνήθως έχει τακτική σε όλα (και μάλιστα που τον δυσαρεστούν), και δήλωσε ότι άργησα (!!!) να το προτείνω και αυτό θα το φέρουμε σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, βάζοντας με αυτήν την απόφασή του νέους δικούς του κανονισμούς, βγαλμένους  από το μυαλό του. Είναι φανερό ότι ο κ. Δήμαρχος δεν θέλει να δείξει ότι έρχεται σε αντίθεση με όλους αυτούς με τους οποίους  “συνεργάζεται” τα τελευταία χρόνια. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από αυτούς που δεν έβγαλαν ούτε ένα καλό λόγο για τον εκτελεσθέντα αδελφό μας  από το Αλβανικό καθεστώς (κάποιοι Ελληνόφωνοι κλαίγανε προ 33 ετών στο μνήμα του Εμβέρ Χότζα!!!).  

Προτιμά ο κ. Δήμαρχος να τιμά με πλακέτες και χρυσά κλειδιά όλους τους Υπουργούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- οικολόγους και παράλληλα να δηλώνει και στέλεχος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης!!…

Δίπορτο -τρίπορτο και όπου κάτσει η μπίλια!!

Άλλωστε την σιωπή του στα ραδιοφωνικά ΜΜΕ την έσπασε σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο και αυτό λέει πολλά για τις “νέες του φιλίες”.

Σε κάθε περίπτωση τα γεγονότα που ακολούθησαν δεν ενδιαφέρουν πολύ τον κόσμο και φυσικά η Παράταξή μας αποχώρησε από μια διαδικασία που προέδρευε ο Δήμαρχος με το “έτσι θέλω” και όχι το Προεδρείο. (Ένας Δήμαρχος που ξεκαθάρισε από το πρώτο λεπτό ότι ΔΕΝ θα συζητηθεί το θέμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου).

Επειδή ο κ. Δήμαρχος είναι πολύ γνωστός για τις κινήσεις του και επειδή υποψιαζόμαστε ότι θα θέλει να το φέρει αυτός ως θέμα (την τιμή στη μνήμη του Κώστα Κατσίφα), για να απορροφήσει τις αντιδράσεις, να δημιουργήσει τις εντυπώσεις και να καπηλευτεί Πατριωτικές ψήφους (όντως σε προεκλογική περίοδο πλέον), του δηλώνουμε ότι η μνήμη του δολοφονηθέντος αδελφού μας θα τιμηθεί την Κυριακή στις 2 Δεκεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Πύργου με κανονικό μνημόσυνο 40 ημερών.

Εκεί ας βρίσκονται όσοι έχουν την Ελλάδα μέσα στην καρδιά τους και στην κάθε στιγμή της ζωής τους και ΟΧΙ όσοι την θυμούνται στις εκλογές.

 ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ»