Λιμάνι Ναυπλίου: Το έργο που κάνει τον Κωστούρο να χαμογελά και την αντιπολίτευση να σκύβει το κεφάλι

354

Στάθηκα για λίγη ώρα μπροστά από τα ΕΛ.ΤΑ Ναυπλίου και ρωτούσα όσους έμπαιναν μέσα. «Ξέρετε τι είναι η Διαχειριστική Αρχή»; Οι απαντήσεις που πήρα ήταν ταυτόσημες. Ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ.

Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί, όταν πριν από ένα μήνα ο Δημήτρης Κωστούρος έγραψε στο ιστολόγιό του ότι «Εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία του σημαντικότερου ίσως έργου της περιοχής μας την Εκβάθυνση του λιμανιού του Ναυπλίου»,  κανένας σχεδόν δεν κατάλαβε τι σημαίνει αυτό για τον Δήμο.

Και λέω σχεδόν, γιατί, κάποιοι κατάλαβαν και ανατρίχιασαν. Κάποιοι που επί δύο χρόνια τώρα κατηγορούσαν τον Κωστούρο ότι εξαπατά τους Δημότες λέγοντάς τους πως «Το έργο εκβάθυνσης του λιμένος θα προχωρήσει». Κάποιοι, που κατάλαβαν πως είναι θέμα χρόνου η αποκάλυψη των ψευδών τους και της ανεύθυνης στάσης τους έναντι των συμφερόντων του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Αργολίδας “ξεκόλλησε”, επί τέλους, από τα γρανάζια των μηχανισμών και μπήκε στην τελευταία στροφή, πριν από την υπογραφή της σύμβασης από την ανάδοχο εταιρεία.

Δημήτρης Κωστούρος Δήμαρχος Ναυπλιέων

Ο Κωστούρος, που όλο αυτό τον καιρό δεν μιλούσε αλλά, έσπρωχνε τις καταστάσεις, κατάφερε τελικά να φτάσει το έργο ένα βήμα πριν από την υπογραφή. Την υπογραφή που θα φέρει τους πλωτούς εκσκαφείς και τις πλατφόρμες στο λιμάνι.

Αν οι αντίπαλοί του διέθεταν ηθικό θάρρος θα έπρεπε να δηλώσουν δημόσια πως «Ο Δήμαρχος τα κατάφερε. Το Ναύπλιο και η υπόλοιπη περιοχή βγαίνει κερδισμένη».

Να δείτε όμως που δεν θα το κάνουν. Αντί γι’ αυτό θα αρχίσουν να λένε «…είναι ένα έργο αχρείαστο» ή «να δείτε πως δεν πρόκειται να τελειώσει» και ίσως κάποιοι, οι πιο θρασείς από αυτούς να πουν (όπως έχουν κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα) πως .. «ούτε καν θα ξεκινήσει».

Ο χρόνος είναι ο μεγάλος κριτής. Και έχω την εντύπωση ότι, πολύ σύντομα ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, θα προσκαλέσει την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ στην πανηγυρική τελετή έναρξης του έργου που –σε εποχή κρίσης- έρχεται να στηρίξει το συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου, τον Τουρισμό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

Π.Ι.Δ.