Κατασκευάζεται επί τέλους ο κόμβος μπροστά στο Λιμάνι του Ναυπλίου. Η αντιπολίτευση “γκρινιάζει” για την τιμή των όπλων

391

Ρυθμίζεται το κυκλοφοριακό χάος της Μπουμπουλίνας στην διασταύρωση με την Πολυζωϊδου και την Παραλιακή Ν. Κίου

Το σημείο είναι γνωστό σε όσους επιχειρούν να σταθμεύσουν στη χερσαία ζώνη του Λιμανιού του Ναυπλίου ή να πραγματοποιήσουν κάποια συναλλαγή με τις τράπεζες (Εθνική- Πειραιώς) ή την ΔΕΗ. Το ίδιο και για τους προμηθευτές των καταστημάτων της Παλαιάς πόλης.

Η επιδιωκόμενη αναβάθμιση του Λιμένος θα δημιουργούσε το απόλυτο κυκλοφοριακό χάος, δεδομένη ότι από την πλευρά αυτή θα υπάρχει μια από τις εισόδους του λιμανιού.

Εν όψει της έναρξης των έργων εκβάθυνσης του λιμένος, της δημοπράτησης της Μαρίνας και της τελικής εφαρμογής του Masters Plan του λιμανιού, η Δημοτική Αρχή έκρινε, ορθώς , ότι πρέπει να κατασκευασθεί ο ρυθμιστικός κυκλικός κόμβος που προβλέπει η υπάρχουσα και εγκεκριμένη συγκοινωνιακή μελέτη (καταχωνιασμένη στα ντουλάπια από 15ετίας) αλλά και το Masters Plan του λιμανιού.

Η υποβολή προς ψήφιση, του έργου, στο Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε την ευκαιρία, στην αντιπολίτευση, να επιδείξει μικροψυχία και αρνητισμό. Προφανώς, εννοούν τον ρόλο τους ως «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ» και υποκύπτουν στα λαϊκιστικά σύνδρομα των περιθωριακών νοοτροπιών.

Μετά την απόφαση κατασκευής του κυκλικού κόμβου μπροστά από την τ. Αγροτική τράπεζα, ο Δήμος Ναυπλιέων εξέδωσε την κατωτέρω ανακοίνωση:

«Ένα ακόμα κυκλοφοριακό πρόβλημα οδεύει προς επίλυση. Η κατασκευή  ισόπεδου κόμβου στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Πολυζωίδου στο Ναύπλιο, αναμένεται να απαλλάξει οδηγούς και πεζούς από τους κινδύνους ατυχήματος.

Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο, όπου πέρα οχημάτων που κινούνται επί των οδών Μπουμπουλίνας και Πολυζωίδου, συναπαντώνται και τα οχήματα που κινούνται επί της παραλιακής καθώς και αυτά προς το πάρκιγκ του λιμένος. Το σημείο αυτό, είναι άκρως εχθρικό και προς τους πεζούς.

Ουσιαστικά η μελέτη αφορά την κατασκευή ισόπεδου κόμβου νέας εισόδου λιμένος Ναυπλίου, στο σημείο που προαναφέραμε.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή κυκλικού κόμβου καθώς και η κατασκευή διαβάσεων σε όλες τις συμβάλλουσες οδούς (για την ασφαλή διέλευση των πεζών), τοπική διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, χώρου για προσωρινή στάθμευση οχημάτων και μοτοσυκλετών που θα εξυπηρετούν τα καταστήματα πέριξ του κόμβου, χώρου για τη στάθμευση ποδηλάτων καθώς και νησίδα για να τοποθετηθούν κιόσκια πληροφόρησης κλπ».

Για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε: «κύριο μέλημα μας είναι η ασφαλής μετακίνηση των πεζών και η αντιμετώπιση χωρίς προβλήματα μιας διαρκώς αυξανόμενης κίνησης οχημάτων -επισκεπτών χάρη στην γοητεία που η παρεμβάσεις μας έχουν προσδώσει σε μία ήδη θελκτική πόλη».