Η Ελληνική Ορθοδοξία αμνός προς σφαγή στο βωμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων

31
Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Η ανακοίνωση του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου –Ε.Σ.Ο. που εκδόθηκε με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης (και όχι μόνον), να υποβαθμίσει την Εκκλησία της Ελλάδος, είναι μία ακόμη ένδειξη για το εύρος της αποστολής που επιφυλάσσει η συλλογικότητα για παρεμβατική της παρουσία.

Υπενθυμίζουμε πως παλαιότερα είχε παρέμβει για το πρόβλημα παράδοσης του ονόματος Μακεδονία στους Σκοπιανούς.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Ο.

«Η Εκκλησία, το σύνολο δηλαδή των πιστών Ορθοδόξων της χώρας μας, παρακολουθεί με αποτροπιασμό την προσπάθεια μεταβολής της σε μια ακόμη ΜΚΟ, από πλευράς της κυβέρνησης.
Ο παραμερισμός της Εκκλησίας από την αρμόζουσα θέση της είναι μια σαφής προσπάθεια αλλοίωσης της ίδιας της ταυτότητας του Ελληνισμού, της ιδιοπροσωπείας του στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Είναι μια προσπάθεια να τοποθετηθεί η Εκκλησία μας σε ένα “ντουλάπι ξεπερασμένων θεσμών”.
Είναι σαφές ότι γίνεται προσπάθεια υποβιβασμού της Ορθοδοξίας, προκειμένου αυτή νομικά να εξομοιωθεί με τις θρησκείες των διαφόρων νεοεισερχομένων στην πατρίδα μας.
Είμαστε όμως βέβαιοι ότι παρ’ όλους τους πανηγυρισμούς των Τσίπρα -Ιερώνυμου, υπάρχουν ακόμη οι απαραίτητες εφεδρείες εντός της Ιεραρχίας, εντός του κλήρου αλλά και εντός του σώματος των πιστών Χριστιανών που θα αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη. Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις αυτό δείχνουν.
Το Ε.Σ.Ο. (Εθνικό Συντονιστικό Όργανο) θα παραταχθεί με τις δυνάμεις αυτές».