ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Με επιτυχία η “7η Γιορτή ελιάς και ελαιολάδου”

125

Η 7η γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στο Κρανίδι, παρουσία πλήθους κόσμου, εκθετών, και επισήμων.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού με συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων, και δημοτική και λαϊκή μουσική.

Ελαιοπαραγωγοί, μεταποιητικές επιχειρήσεις και έμποροι από κοινού με συλλόγους και άλλους φορείς του Δήμου, συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης που επανήλθε στα φυσιολογικά εποχικά της πλαίσια.  Τα περίπτερα των εκθετών, με δική τους πρωτοβουλία προσέφεραν στους προσερχόμενους φρεσκομαγειρεμένες λιχουδιές με βάση την Ελιά και το Ελαιόλαδο.

Ο Δήμος διοργάνωσε διαγωνισμό για την βράβευση του καταστήματος, που διακόσμησε την βιτρίνα του με τον πιο πρωτότυπο τρόπο, έχοντας ως κεντρικό θέμα την ελιά.

Από τις 11 το πρωί στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου προσφέρονταν δωρεάν εδέσματα και άφθονο κρασί σε όσους παρευρέθηκαν και τίμησαν την γιορτή.

Παράλληλα έγινε η βράβευση τριών μαθητών από το Γυμνάσιο, για τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, με θέμα την ελιά και ενός καταστηματάρχη, για την πιο εμπνευσμένη βιτρίνα.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τραγούδια και χορούς από την Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας και την Χορευτική Ομάδα «Φίλοι της Παράδοσης» από την Αλμυρή Κορινθίας.

Τραγούδησαν η Νατάσα Γκολφίνου και ο Στέφανος Κόπανος με τον Γιάννη Κοροντίνη στο μπουζούκι και τον Δημήτρη Μπουρίκα στο κλαρίνο.

Στην επιτυχή διοργάνωση συνέβαλαν οι:

Ομάδα Αλληλεγγύης

Λαογραφικό Εργαστήρι

Λαογραφικό Μουσείο

Βιβλιοθήκη

Χορευτικό Δήμου Κρανιδίου

Σχολείο Α&Β Δημοτικό και Γυμνάσιο &Λύκειο  Κρανιδίου

Καλλιτεχνική Ομάδα «Ερμιονιδείς»

Πρόσκοποι

Πολιτιστικός  Σύλλογο «Φάρος»

Πολιτιστικός Σύλλογος Θερμησίας

Συνεταιρισμός Θερμησίας

Πολιτιστικός Σύλλογος Φούρνων Π.Ο.Φ.

Δημαράκης Βαγγέλης, Τυποποιητήριο Ελαιολάδου «Ερμής»

Ταβέρνα  «Καλλιδρόμι»

Χορευτικός Σύλλογος Αλμυρής Κορινθίας «Φίλοι της παράδοσης».