ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ: Το νερό είναι κατάλληλο για πόση και μαγείρεμα

22

Το νερό που τρέχει από τις βρύσες των Τοπικών Κοινοτήτων Άργους, Κόκλας, Άκοβας, Αεροδρομίου, Νέας Κίου, Τημενίου, Ινάχου, Ήρας, Κουρτακίου, Πυργέλας, Λάλουκα, ∆αλαμανάρας, Κεφαλαρίου, Ελληνικού, Σκαφιδακίου, Μύλων, είναι κατάλληλο για να πλενόμαστε, να μαγειρεύουμε και να πίνουμε.

Εξέλειπε μια από τις πιο δυσμενείς συνέπειες των μεγάλων βροχοπτώσεων και πλημμυρών, η θολότητα του νερού που προέκυψε από τις μεγάλες αναταραχές στις πηγές και τις διαδρομές του μέχρι την Λέρνα, απ’ όπου και διοχετευόταν στην κατανάλωση.

Η ανακοίνωση της ∆.Ε.Υ.Α. Άργους–Μυκηνών εξηγεί τη νέα θετική εξέλιξη:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Από την ∆.Ε.Υ.Α. Άργους–Μυκηνών, ανακοινώνεται ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού της Λέρνης, σε διενεργηθείσες ∆οκιμές στην Παράμετρο της “Θολότητας – T” είναι Αποδεκτή στους καταναλωτές, ως Ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σε συμμόρφωση προς τις διατάξεις της Οδηγίας 98/83/ΕΚ.

Επισημαίνεται στους πολίτες των Τ.Κ. Άργους, Κόκλας, Άκοβας, Αεροδρομίου, Νέας Κίου, Τημενίου, Ινάχου, Ήρας, Κουρτακίου, Πυργέλας, Λάλουκα, ∆αλαμανάρας, Κεφαλαρίου, Ελληνικού, Σκαφιδακίου, Μύλων, ότι οι τιμές των παραμέτρων, όπως αυτές καθορίζονται στο Παράρτημα–Ι (Μέρος Α–Β–Γ) της ισχύουσας ΚΥΑΓ1(δ)/ΓΠ οικ.67322/6/9/2017, ως προς την Ποιότητα Νερού Ανθρώπινης Κατανάλωσης, είναι εντός των νομοθετημένων ορίων και ως εκ τούτου, ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΗ & ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Επίσης παρακαλούμε τους κ.κ. ∆ιευθυντές Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων, ∆ημοτικών Σχολείων Γυμνασίων, Λυκείων να ενημερώσουν τους μαθητές τους σχετικά με την ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ του νερού προς ΠΟΣΗ.»