ΑΡΓΟΣ: Με επιτυχία η εκδήλωση «ΟΙ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΕΣ ΤΟΥ 21ου  ΑΙΩΝΑ»

161

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η εκδήλωση «ΟΙ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΕΣ ΤΟΥ 21ου  ΑΙΩΝΑ» – Ο ρόλος της γυναίκας, οι προοπτικές και οι προκλήσεις στον αθλητισμό και στην διαπολιτισμική κοινωνία του αύριο», που έλαβε χώρα χθες Τετάρτη 21η Νοεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης και πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος” με πρωτοβουλία του Φείδωνα Άργους, με την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός του Δήμου Άργους Μυκηνών και την ευγενική φιλοξενία της ΚΕΔΑ-Μ.

Οι ομιλητές κ.κ. Ιωάννης Δημητριάδης – παθολόγος ογκολόγος και Ιωάννης Αποστολόπουλος – συν. καθηγητής φυσικής αγωγής, μίλησαν για την επίδραση της άθλησης στην υγεία και στην πρόληψη του καρκίνου και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων, τόνισαν ότι:

«Η καθημερινή άσκηση του σώματος, με όποιον τρόπο θέλουμε και μας ταιριάζει (και ένα απλό περπάτημα λογίζεται ως σωματική δραστηριότητα), βοηθά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, βελτιώνει την ψυχική υγεία, προσδίδει ευεξία και συμβάλλει τα μέγιστα στην ευζωία».

«Τα νέα αθλητικά κινήματα, όπως το δρομικό κίνημα κ.α., επέτρεψαν σε όλους να αναπτύξουν μια αίσθηση κοινωνίας μέσα από τον αθλητισμό, η οποία είναι ανεξάρτητη από στερεότυπα, από εθνικά και πολιτικά συμφέροντα».

Όπως τόνισε  ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα και αθλητισμός κ. Βαγγέλης Τζαβέλλας: «Οι εκδηλώσεις αυτές θα συνεχιστούν, θα έχουν υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και θα αποτελέσουν μοχλό για την ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού και τη δημιουργία μιας σύγχρονης αθλητικής κουλτούρας στην περιοχή μας, που θα μας φέρει πιο κοντά στον αθλητισμό του αύριο, στον οποίο η γυναίκα θα έχει μια ισότιμη και σημαντική θέση».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα δρώμενο που παρουσίασαν η κα Μαρία Μπαβέλα και ο κ. Ιωάννης Κατσιπόδης και έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών στους εθελοντές Αργειακού Μυκηναϊκού για την προσφορά τους.

Παρόντες ήσαν ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, ο βουλευτής Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός, ο αντιδήμαρχος Δήμου Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Κρίγγος, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα και αθλητισμός κ. Βαγγέλης Τζαβέλλας, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Σκούφης, η αντιπρόεδρος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κα Δέσποινα Δαμασκηνού, ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Μπόλλας, η πολιτευτής Αργολίδας της Ν.Δ.  κα Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου,  η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» κα Μάρω Γέμελα, η πρόεδρος του συλλόγου «Λύκειον Ελληνίδων Άργους» κα Έφη Κώρου – Δημοπούλου,  η γραμματέας Δ.Σ. του συλλόγου  «Ελληνική Παράδοση» κα Βούλα Νικητοπούλου, o υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωάννης Mαντζούνης  καθώς και πλήθος κόσμου.